Παρασκευή 2 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Χωρίς απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα

Διαβεβαιώσεις χωρίς όμως σαφή δέσμευση ότι δε θα εφαρμοστεί η πρόβλεψη για την κατάρτιση μόνο 7% Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) στη Σχολή του ΟΑΕΔ στο Γαλάτσι περιέχει η απαντητική επιστολή του Διοικητή του ΟΑΕΔ Γιώργου Βερναδάκη προς την εφημερίδα μας, που την Τετάρτη είχε ρεπορτάζ για την ανησυχία των μαθητών.

Στο νόμο 2956/2001 - που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ -υπάρχει διάταξη που προβλέπει ότι στη σχολή στο Γαλάτσι - τη μοναδική στην Ελλάδα - εκτός απ' τα ΑμΕΑ θα γίνεται κατάρτιση σε ποσοστό 93% και άλλων ευπαθών ομάδων όπως, λόγου χάρη, των παλιννοστούντων. Οι μαθητές, χωρίς να έχουν καμιά αντίθεση με τις ευπαθείς ομάδες, υπογραμμίζουν ότι η εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης θα οδηγήσει στην παραπέρα υποβάθμιση και - εν τέλει - στον αποχαρακτηρισμό της σχολής με αρνητικές επιπτώσεις στην κατάρτιση των ΑμΕΑ. Ο Διοικητής αποφεύγει αυτή την πλευρά, υποστηρίζοντας ότι η σχολή έκλεισε επειδή συμπληρώθηκαν οι ώρες κατάρτισης - αν και οι βεβαιώσεις των αποδοχών αποδείχνουν το ακριβώς αντίθετο καθώς υπολείπονται των... συμπληρωμένων ωρών.

Στην επιστολή του, ο Γ. Βερναδάκης σημείωνε ανάμεσα σε άλλα: «Σας διαβεβαιώ ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα με τη λειτουργία της παραπάνω Σχολής (σ.σ. ΚΕΚ ΑμΕΑ), αφού η ύπαρξη και η περαιτέρω αναβάθμισή της επιβάλλεται από την αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας για τη στήριξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες και την κοινωνική ευαισθησία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και εμού προσωπικά. Από εκεί και πέρα, οι αναφορές για "πρόωρο κλείσιμο" της Σχολής και σχετική "συζήτηση" στο ΔΣ του ΟΑΕΔ δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, θα ήθελα να σας τονίσω ότι η Σχολή έκλεισε για φέτος αφού συμπλήρωσε τον ετήσιο προβλεπόμενο αριθμό ωρών (η φετινή σχολική χρονιά, μάλιστα, ξεκίνησε 15 ημέρες νωρίτερα), εναρμονιζόμενη με τις υπόλοιπες Σχολές του ΟΑΕΔ, ενώ δεν προβλέπεται καμία "συζήτηση" στο ΔΣ του ΟΑΕΔ, καθώς δεν υφίσταται κανένα απολύτως θέμα με τη λειτουργία της Σχολής».


Γ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ