Παρασκευή 2 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΟΓΙΣΤΕΣ
Απεργιακή μάχη για τη Σύμβαση

Σήμερα, στις 11 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος η συγκέντρωση, με τη συμμετοχή και των λογιστών της Θεσσαλονίκης

Μήνυμα διεκδίκησης για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους στέλνουν στην κυβέρνηση και την εργοδοσία του κλάδου με τη σημερινή τους πανελλαδική απεργία οι λογιστές, παλεύοντας για την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής σύμβασης. Η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας, στην οποία θα πάρουν μέρος και τα μέλη της Ενωσης Λογιστών Θεσσαλονίκης, θα γίνει στην πλατεία Κάνιγγος στις 11 π.μ. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς τα γραφεία του ΣΕΒ.

Αποκαλύπτοντας την εργοδοτική αυθαιρεσία, αλλά και τις ευθύνες της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που «κόβει - ράβει» τα αιτήματα των εργαζομένων στα μέτρα της «ανταγωνιστικότητας», η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ) επισημαίνει σε ανακοίνωσή της: «Οι εργοδοτικές οργανώσεις όχι μόνο περιορίζουν την πρότασή τους για αυξήσεις και κάτω από τα όρια της απαράδεκτης Σύμβασης που υπέγραψαν με τη ΓΣΕΕ, αλλά απορρίπτουν χωρίς συζήτηση όλα τα υπόλοιπα αιτήματα που προβάλλει η ΠΟΛ... Οι λογιστές και οι λογίστριες, με τη συμμετοχή τους στην απεργία, διαμηνύουν προς την κυβέρνηση την απόφασή τους να συντονίσουν τη δράση και τον αγώνα τους με όλους τους εργαζόμενους, για να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα που ετοιμάζονται».

Με την απεργία τους, οι εργαζόμενοι του κλάδου διεκδικούν 1.300 ευρώ κατώτερο μισθό για το βοηθό και 1.400 για το λογιστή. Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, με 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο. Επίδομα ανεργίας στο 80% των αποδοχών, για όλο το διάστημα της ανεργίας και υπολογισμό της ως συντάξιμου χρόνου. Οι λογιστές απαιτούν τη μη εφαρμογή της «διευθέτησης» του χρόνου εργασίας, της απελευθέρωσης του ωραρίου. Παλεύουν για αφορολόγητο όριο στα 15.000 ευρώ και 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ