Παρασκευή 2 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΠΟΑΣΥΛΟΠΟΙΗΣΗ» ΨΥΧΙΚΑ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ
Μικρά άσυλα και απλήρωτοι εργαζόμενοι

Από την προχτεσινή κοινή κινητοποίηση των εργαζομένων στις δομές Υγείας και Πρόνοιας, των υγειονομικών και των ΑμΕΑ
Από την προχτεσινή κοινή κινητοποίηση των εργαζομένων στις δομές Υγείας και Πρόνοιας, των υγειονομικών και των ΑμΕΑ
Επικαλούμενος τη νομοθεσία της ΕΕ για την αποασυλοποίηση όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας που γέμισε μικρά άσυλα τις γειτονιές και τις τσέπες διάφορων ιδιωτών που νέμονται το χώρο, ο αρμόδιος υφυπουργός Α. Γιαννόπουλος απέκλεισε την ανάληψη της ευθύνης λειτουργίας του συγκεκριμένου τομέα από το Δημόσιο.

Το θέμα έφερε στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτηση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης, καταγγέλλοντας, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τους εργαζόμενος στους χώρους της Ψυχικής Υγείας, οι οποίοι μάλιστα μένουν απλήρωτοι για αρκετό διάστημα. Ο Θ. Γιαννόπουλος ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα εναρμονίζεται με τη νομοθεσία της ΕΕ για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και την αποασυλοποίηση που αποτελεί «μια επιστημονική διάσταση σύγχρονη».

Σχολιάζοντας την αναφορά του υφυπουργού στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, ο Π. Κοσιώνης τόνισε χαρακτηριστικά στην παρέμβασή του: «Κάθε φορά που έρχεται ένα τέτοιο θέμα που είναι ευαίσθητο επικαλείσθε όλοι την ΕΕ. Δείτε όμως τι έχει γίνει με την αποασυλοποίηση, από τις ΗΠΑ μέχρι την ΕΕ, σε συγκεκριμένα προγράμματα που είχαν ημερομηνία λήξης και τελείωσαν. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μετατραπεί σε τρωγλοδύτες».

Το θέμα που καίει σήμερα, είπε, είναι τι θα γίνει με τους εργαζόμενους στα κέντρα αποασυλοποίησης και στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής που έχουν να πληρωθούν μήνες ολόκληρους και πρόσθεσε: «Εχουν διαπιστωθεί επιστημονικές απόψεις που λένε ότι θέλουν παρακολούθηση αυτά τα άτομα και όταν μιλάμε για προστατευόμενα εργαστήρια αυτά υπάρχουν για να δίνεται η δυνατότητα σε αυτά τα άτομα που πέρασαν από αυτά, να μπουν στην παραγωγική διαδικασία. Γιατί αποκατάσταση των ατόμων αυτών είναι ακριβώς να μην είναι παραγνωνισμένα, αλλά να μπαίνουν στην παραγωγική διαδικασία και να γίνονται ισότιμα με τις άλλες κοινωνικές ομάδες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ