Παρασκευή 2 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Το έγκλημα έχει πολιτική σφραγίδα

«Οταν η εκάστοτε κυβερνητική πολιτική οπλίζει το χέρι της εργοδοσίας να αυθαιρετεί, να ασυδοτεί, να τρομοκρατεί προκειμένου να θησαυρίζει. Οταν η πλειοψηφία της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΓΣΕΕ έχει κορόνα της την ανταγωνιστικότητα και τον "κοινωνικό εταιρισμό". Τότε οι χώροι εργασίας θα μετατρέπονται σε σύγχρονα κρεματόρια της εργατικής τάξης».

Αυτό τονίζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας σε ανακοίνωσή του σχετικά με το προχτεσινό έγκλημα στο τσιμεντάδικο της «ΤΙΤΑΝ» στην Ελευσίνα. «Ο κλάδος των οικοδόμων γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα αυτή την αλήθεια. Μπροστά στην ένταση της οικοδομικής δραστηριότητας, στη μεγιστοποίηση του κυνηγητού του κέρδους από τις κατασκευαστικές εταιρίες, είναι πέρα από βέβαιο ότι θα αυξάνουν οι κίνδυνοι εργατικών ατυχημάτων» σημειώνει το Συνδικάτο. Και καλεί τους οικοδόμους σε επαγρύπνηση, να πάρουν την υπόθεση της σωματικής τους ακεραιότητας, της υγείας τους, της ίδιας τους της ζωής στα δικά τους χέρια. Να ενισχύσουν αποφασιστικά το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να βγάλουν πολιτικά συμπέρασμα, να καταδικάσουν τις πολιτικές εκείνες (σήμερα της ΝΔ, χτες του ΠΑΣΟΚ), που με μαθηματική ακρίβεια σκοτώνουν εργάτες στους χώρους δουλιάς. Να τους εγκαταλείψουν μαζικά, μπροστά και στις δημοτικές εκλογές.

Να παλέψουν με το ΠΑΜΕ για: Κατάργηση των ΕΞΥΠΠ (Εξωτερικές Υπηρεσίες Προστασίας - Πρόληψης), δημιουργία υπηρεσιών και κρατικού σώματος γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας ενταγμένων στο δημόσιο σύστημα υγείας, επιβολή εργοδοτικής εισφοράς για την ασφαλιστική κάλυψη των επαγγελματικών κινδύνων, επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ, προσανατολισμό των Επιθεωρήσεων Εργασίας στον ουσιαστικό έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης, μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 55 χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ