Κυριακή 2 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη η Ημερίδα του ΚΚΕ, με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004. Ηταν μια ιδιαίτερα αποδοτική και δημιουργική Ημερίδα, αφού, μέσα από τις πολλές παρεμβάσεις των προσκεκλημένων που έγιναν, επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες για τις οικονομικές, περιβαλλοντικές, κοινωνικές και πολιτιστικές επιπτώσεις. Κατατέθηκαν προβληματισμοί για την καταστροφή των ελάχιστων ελεύθερων χώρων και για την επιτακτική ανάγκη να προστατευτούν. Επισημάνθηκε με έμφαση ότι πρέπει να υπάρξει αντίσταση στην εμπορευματοποίηση σε όφελος του μαζικού, λαϊκού αθλητισμού.

Προ πάντων όμως, καταγράφηκε η αναγκαιότητα δημιουργίας ενός ισχυρού μετώπου πάλης των εργαζομένων, της νεολαίας και των φορέων τους. Ενός μετώπου, που θα παλεύει κατά των συνεπειών, αλλά και όλων των αντιλαϊκών μέτρων και επιπτώσεων, που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Που θα εναντιώνεται σε επιλογές, που θίγουν κοινωνικά, οικονομικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Που θα σταθεί εμπόδιο στο μεγάλο κεφάλαιο και τις πολυεθνικές, που επιδιώκουν να λεηλατήσουν οικονομικά, περιβαλλοντικά και συνειδησιακά την Αθήνα, την Αττική, ολόκληρη τη χώρα.

Η Ημερίδα απέδειξε ότι υπάρχουν πολλοί, που δεν αποδέχονται τη λογική και την πολιτική πρακτική ακρωτηριασμού των δικαιωμάτων τους. Τη λογική, που θέλει να καταστρέψει οριστικά την Αττική και να βάλει το λαό να πληρώνει για χρόνια και χρόνια την Ολυμπιάδα.

Γι' αυτό, άλλωστε, ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε στο κλείσιμο της Ημερίδας: «Εμείς οι κομμουνιστές και στις πιο δύσκολες συνθήκες μπορούμε να βλέπουμε, ακόμη και μέσα από το σημερινό θολό και γκρίζο τοπίο, μια ρόδινη ακτίνα. Κι η ρόδινη ακτίνα είναι η αγωνιστική διάθεση ανθρώπων, φορέων, κινήσεων, ομάδων, που δεν υποτάσσονται, που εξακολουθούν να αντιστέκονται οργανωμένα, συγκροτημένα και συνειδητά». Οπως, επίσης, συμπλήρωσε, το θέμα για το ΚΚΕ δεν πρόκειται να κλείσει με τη διοργάνωση της Ημερίδας. «Αντίθετα - επισήμανε - βρισκόμαστε στην αρχή μιας συζήτησης και κυρίως μιας πολύμορφης δραστηριότητας».

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, εκτός από την κεντρική εισήγηση του Σπ. Χαλβατζή εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ (που δημοσιεύεται δίπλα), έγιναν άλλες επτά εισηγήσεις και πολλές παρεμβάσεις, που θα δημοσιευτούν στα επόμενα φύλλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ