Κυριακή 2 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
9ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ

«Τραγουδάμε κι αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση», λένε οι νέοι κι οι νέες της ΚΝΕ για το 26ο Φεστιβάλ τους κι αυτό θα κάνουν μαζί με τους φίλους τους, με νέους απ' όλη την Ελλάδα, στις 8 και 9 Ιούλη, στο Ακτιο και τη Λευκάδα, όπου θα πραγματοποιηθεί το 9ο Αντιιμπεριαλιστικό Πανελλαδικό Διήμερο της Οργάνωσης.

Στην παραλία της Γύρας στη Λευκάδα θα στήσουν μια απέραντη νεανική κατασκήνωση, θα κολυμπήσουν, θα παίξουν, θα τραγουδήσουν, αλλά θα στείλουν και το δικό τους μήνυμα για μια δημιουργική, αγωνιστική και ανυπόταχτη στάση ζωής. Θα διαδηλώσουν ενάντια στα εγκληματικά σχέδια του ιμπεριαλισμού, θα ενώσουν τις φωνές τους για να «κηρύξουν εμπάργκο» στους δολοφόνους των λαών, που είναι οι ίδιοι που στρέφονται ενάντια στα δικαιώματα των νέων, ενάντια στην ίδια τους τη ζωή.

Τα παιδιά της ΚΝΕ και μαζί τους νέοι που όρθωσαν το ανάστημά τους ενάντια στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ, στους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές και απαίτησαν ειρήνη στα Βαλκάνια, οι νέοι που διεκδίκησαν δυναμικά το δικαίωμά τους στη μόρφωση, οι νέοι που εναντιώθηκαν στην καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού μας, συνεχίζουν τον αγώνα τους. Θα βρεθούν μπροστά στη βάση του Ακτιου, απ' όπου απογειώνονταν τα ΑΒΑΚΣ για τη γειτονική μας Γιουγκοσλαβία και θα στήσουν ένα ανθρώπινο τείχος γύρω της αποκλείοντάς τη συμβολικά.

Μαζί τους θα βρεθούν κι οι γνωστοί κι αγαπημένοι καλλιτέχνες Διονύσης Τσακνής και Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, που στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα δώσουν συναυλία στην πόλη της Λευκάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ