Τετάρτη 21 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ.- Την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 χρόνια στα 67 μέχρι το 2027 και της πρόωρης συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 χρόνια μέχρι το 2021 ανακοίνωσαν χτες η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης στη Δανία.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ.- Η δανέζικη κατασκευαστική εταιρία παιχνιδιών «Lego Group» ανακοίνωσε χτες ότι θα τερματίσει την παραγωγή σε μια εγκατάστασή της στις ΗΠΑ, απολύοντας 300 εργάτες μέχρι τις αρχές του 2007 και μεταφέροντας την παραγωγή στο Μεξικό. Παράλληλα, ανακοίνωσε πως μέχρι και 900 Δανοί εργάτες θα χάσουν τη δουλιά τους τα επόμενα 3 χρόνια μια και η παραγωγή θα μεταφερθεί στην Τσέχικη Δημοκρατία.

ΜΑΔΡΙΤΗ.- Δώδεκα μέλη της ΕΤΑ συνελήφθησαν χτες στην Ισπανία και τη νότια Γαλλία στη διάρκεια της μεγαλύτερης αστυνομικής επιχείρησης των δύο χωρών εναντίον των Βάσκων αυτονομιστών από τον περασμένο Μάρτη που κηρύχτηκε εκεχειρία. Οι συλληφθέντες θεωρούνται υπεύθυνοι για την απόσπαση του λεγόμενου «επαναστατικού φόρου» από επιχειρήσεις. Η επιχείρηση αυτή πιθανολογείται πως μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις ειρηνευτικές συνομιλίες με την ΕΤΑ, την έναρξη των οποίων πιθανά να αναγγείλει σήμερα ο Ισπανός πρωθυπουργός.

ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ.- Επιστρέφει η Εθνοφρουρά στη Νέα Ορλεάνη για πρώτη φορά μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα «Κατρίνα» κατόπιν αιτήματος της κυβερνήτη Καθλίν Μπλάνκο... προκειμένου να καταπολεμήσει το «έγκλημα» έπειτα από ένα φονικό Σαββατοκύριακο με έξι δολοφονίες.

ΛΑ ΠΑΣ.- Την ανάκτηση του ελέγχου επτά μεγάλων επιχειρήσεων, μεταξύ αυτών της ηλεκτρικής εταιρίας και της εταιρίας τηλεπικοινωνιών που είχαν ιδιωτικοποιηθεί την τελευταία δεκαετία, ανακοίνωσε ο υπουργός Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, Κάρλος Βιγιέκας στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάπτυξης και εθνικοποιήσεων των φυσικών πόρων.

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.- Η ΛΔ Κορέας διαμήνυε χτες ότι δε δεσμεύεται από προηγούμενες συμφωνίες για την πραγματοποίηση βαλλιστικής δοκιμής (π.χ.ιαπωνο-βορειοκορεατική Δήλωση Πιονγιάνγκ 2002 περί, μεταξύ άλλων, μορατόριουμ στις δοκιμές πυραύλων), λέγοντας ότι αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμά της και ως εκ τούτου κανείς δε δικαιούται να επικρίνει τις όποιες συναφείς ενέργειες.

ΣΑΝΓΚΑΗ.- Η Κίνα απέστειλε για πρώτη φορά παρατηρητές σε ναυτικά και αεροπορικά στρατιωτικά γυμνάσια των ΗΠΑ στον Ειρηνικό, μετέδωσε χτες το «Νέα Κίνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ