Πέμπτη 22 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Αγώνας ενάντια στη συρρίκνωση εργασιακών δικαιωμάτων

Περιοδεία του υποψήφιου δημάρχου Αθήνας με τη «Συμπαράταξη» στο Τμήμα Μηχανογράφησης της Εμπορικής Τράπεζας

Κάλεσμα αγώνα απέναντι στη συρρίκνωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, όπως αυτή διαγράφεται και μέσα από τις εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Συμπαράταξη», Σπύρος Χαλβατζής, στους εργαζόμενους στο Τμήμα Μηχανογράφησης της Εμπορικής Τράπεζας, κατά τη χτεσινή του περιοδεία στο χώρο.

Ο Σπ. Χαλβατζής, συνοδευόμενος από τις Μαρία Ζευγώλη από την Κομμουνιστική Ανανέωση, Βίκυ Αράπη - Καραγιάννη από το ΔΗΚΚΙ και Αλεξάνδρα Μπαλού υποψήφια με το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ, τόνισε στους εργαζόμενους τη σημασία που έχει ο αγώνας αυτός να εκφραστεί και με την ψήφο τους στις επικείμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, καθώς πρόκειται για μια πολιτική μάχη. «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει "αναβαθμιστεί" γιατί μέσα από αυτήν περνά ένα πολύ μεγάλο μέρος της αντιλαϊκής πολιτικής», σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως οι ελαστικές σχέσεις εργασίας «πέρασαν για πρώτη φορά από τους δήμους».

Αναφερόμενος στην εργασιακή κατάσταση που υπάρχει στο χώρο της Τράπεζας, ο Σπ. Χαλβατζής υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως ήδη από το 1993 το ΚΚΕ έκανε λόγο για πορεία συγκεντροποίησης του κεφαλαίου στο χώρο των τραπεζών, για χτύπημα των ασφαλιστικών ταμείων και συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων. «Κάποιοι έλεγαν ότι κινδυνολογούμε. Από τότε καλούσαμε το συνδικαλιστικό κίνημα να αντισταθεί. Ομως η ΟΤΟΕ έβαζε πλάτες στις επιλογές αυτές», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος, για να συμπληρώσει πως «δεν μπορεί να είσαι και με τον πεζό και με τον καβαλάρη. Δεν μπορεί να υποστηρίζεις ότι υπάρχει υγιής ανταγωνισμός, αφού ο καπιταλισμός δε διορθώνεται, μόνο ανατρέπεται». Για να διευκρινίσει πως αυτό δε σημαίνει ότι περιμένουμε την ανατροπή του, αλλά παλεύουμε. Αλλωστε, όπως συμπλήρωσε ο Σπ. Χαλβατζής, «αν δεν υπήρχαν δυνάμεις που με μια ταξική αντίληψη αντιμετωπίζουν τις επιθέσεις στους εργαζόμενους», τα πράγματα θα ήταν χειρότερα.

Στη συζήτηση που ακολούθησε με τους εργαζόμενους, τέθηκαν τα μείζονα ζητήματα της Υγείας και της Παιδείας, για τα οποία ο υποψήφιος δήμαρχος έκανε σαφές ότι είναι κοινωνικά αγαθά και δε θα πρέπει να υπάρχει ιδιωτικός τομέας. Αναφερόμενος στην πόλη της Αθήνας, τόνισε ότι «η Δημοτική Αρχή άσκησε μια πολιτική συγκυβέρνησης με εργολάβους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ