Σάββατο 1 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
Κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι λόγω υπερκορεσμού

Τις ευθύνες κυβέρνησης, ΕΣΔΚΝΑ και Νομαρχίας Δ. Αττικής κατάγγειλε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος

Σκηνές σαν αυτήν, της κατολίσθησης την Καθαρά Δευτέρα του 2003 κινδυνεύουν να ξαναζήσουν οι εργαζόμενοι στη χωματερή Α. Λιοσίων

Eurokinissi

Σκηνές σαν αυτήν, της κατολίσθησης την Καθαρά Δευτέρα του 2003 κινδυνεύουν να ξαναζήσουν οι εργαζόμενοι στη χωματερή Α. Λιοσίων
Σοβαροί είναι οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στα Α. Λιόσια λόγω του υπερκορεσμού του, και ενώ το σωματείο τους έχει κάνει σχετικές καταγγελίες, η κυβέρνηση δείχνει σαν να μην συμβαίνει τίποτα...

Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος και ο αρμόδιος υφυπουργός Α. Νάκος ισχυρίστηκε ότι... δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το χώρο της χωματερής, την ευθύνη του οποίου έχει ο Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής και όχι το υπουργείο! Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν έχει λάβει καμία καταγγελία και ανέφερε ότι η Ερώτηση είναι ανεπίκαιρη γιατί από την προηγούμενη Δευτέρα η εναπόθεση των σκουπιδιών γίνεται σε γειτονικό χώρο του Δήμου Φυλής.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνες εποπτείας για την ασφάλεια των εργαζόμενων και όσων κάνουν χρήση του ΧΥΤΑ Ανω Λιοσίων, τόνισε στην παρέμβασή του ο Αντ. Σκυλλάκος και είπε ότι παρά τους ισχυρισμούς του υφυπουργού όλη η Ελλάδα έγινε μάρτυρας την Καθαρά Δευτέρα του 2003 μεγάλης κατολίσθησης στη χωματερή, όπου μόνο από θαύμα δε θρηνήσαμε θύματα.

Οπως χαρακτηριστικά τόνισε, υπάρχει καταγγελία από το σωματείο εργαζομένων όπου επισημαίνονται οι άμεσοι κίνδυνοι για την ασφάλεια των εργαζόμενων, λόγω της υπέρβασης του μέγιστου επιτρεπόμενου υψομέτρου των απορριμμάτων.

Η διοίκηση του ΕΣΔΚΝΑ, παρά το έγγραφο που πήρε από το σωματείο εργαζομένων, δεν προχώρησε στη λήψη μέτρων, τόνισε ο Αντώνης Σκυλλάκος, και συνεχίζει τη λειτουργία του ΧΥΤΑ με την ανοχή της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής, αλλά και του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Καταλήγοντας είπε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες για την κατάσταση στη χωματερή και ζήτησε να κληθεί το Πολυτεχνείο να κάνει πραγματογνωμοσύνη για να ησυχάσουν οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ