Σάββατο 1 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΣΥΝ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
Πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Από αντίστοιχη εκδήλωση του ΕΣΥΝ στην Κέρκυρα

Πέτροβας Σπύρος

Από αντίστοιχη εκδήλωση του ΕΣΥΝ στην Κέρκυρα
Η ανάγκη ώστε το πρόβλημα των ναρκωτικών να αποτελέσει υπόθεση ενός ευρύτατου κινήματος, το οποίο θα αναδεικνύει και θα παλεύει τις κοινωνικές αιτίες που τα «γεννούν», αναδείχτηκε στην προχτεσινή εκδήλωση που πραγματοποίησε το παράρτημα του ΕΣΥΝ στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Μέρας Κατά των Ναρκωτικών.

Στην εκδήλωση, κεντρικός ομιλητής της οποίας ήταν ο πρόεδρος του παραρτήματος, Χρήστος Ζησιμόπουλος, επισημάνθηκε ανάμεσα σε άλλα η αύξηση της χρήσης όλων των ναρκωτικών ουσιών που παρατηρείται και στη χώρα μας, όπου μάλιστα παρουσιάζεται σημαντική μείωση του ορίου ηλικίας των χρηστών (15,5 έτη), μέσα σε μια γενικευμένη κοινωνική και οικονομική κρίση (σχολικές διαρροές, αύξηση ανεργίας, όξυνση πολιτιστικής και οικονομικής φτώχειας, εμπορευματοποίηση ανθρώπινων σχέσεων, προώθηση της ναρκωκουλτούρας, κ.ά.).

Ο ομιλητής, αναφερόμενος στην αντιναρκωτική πολιτική και τις συνέπειες των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της ΕΕ, που συρρικνώνουν και αυτό το αστικό κράτος πρόνοιας, σημείωσε ότι «πριμοδοτείται η υποκατάσταση σε βάρος της θεραπείας και επιχειρείται η ιδιωτικοποίηση της παροχής των υπηρεσιών πρόληψης, θεραπείας, κοινωνικής επανένταξης. Ως επίσημη πολιτική αναγορεύεται αυτή του περιορισμού της βλάβης, που δεν κάνει τίποτα άλλο από το να προσπαθεί να μας μάθει να ζούμε με τα ναρκωτικά».

Τέλος, αναφορά έγινε από τον Χρ. Ζησιμόπουλο στους στόχους του ΕΣΥΝ για πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και τις αιτίες που δημιουργούν την «ανάγκη» τους, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων την επεξεργασία προγραμμάτων πρωτογενούς πρόληψης, τη διασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των προγραμμάτων απεξάρτησης, τη δημιουργία θεραπευτικών προγραμμάτων με βάση τις ανάγκες της χώρας, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ