Σάββατο 1 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΚΙΔΑ
«Εφυγε» ο σ. Βαγγέλης Κανέλος

Ενας άοκνος εργάτης, οικοδόμος στον επαγγελματικό του βίο, μέλος του ΚΚΕ, αγωνιστής που πάλευε για τα ιδανικά και τις αξίες του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του, ο σύντροφος Βαγγέλης Κανέλος, από τα Ψαχνά Εύβοιας, «έφυγε» από κοντά μας σε ηλικία 75 χρόνων.

Από φτωχή, εργατική οικογένεια, ο σ. Βαγγέλης από μικρός μπήκε στα βάσανα της ζωής, στον αγώνα για το μεροκάματο, έτσι στρατεύτηκε στο λαϊκό και εργατικό κίνημα.

«Μ' αυτές τις αρχές εντάχθηκες στις γραμμές του ΚΚΕ, με αυτές τις αρχές πορεύτηκες σε όλη σου τη ζωή. Με το κεφάλι ψηλά, κόντρα στις κακουχίες, κόντρα στις δυσκολίες και τα εμπόδια που έβαζε ο ταξικός αντίπαλος», σημείωσε, στον αποχαιρετιστήριο λόγο του, ο Κώστας Λιάσκος, γραμματέας της ΚΟΒ Μεσσαπίων του ΚΚΕ, της οποίας μέλος ήταν ο σ. Βαγγέλης.

Στην «τελευταία του κατοικία», τον συνόδεψαν πλήθος συμπατριωτών του, αντιπροσωπεία της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, η Σοφία Ντούρου, υποψήφια νομάρχης και ο Κώστας Μαντάς, υποψήφιος δήμαρχος Μεσσαπίων. Στεφάνια κατέθεσαν η ΝΕ Εύβοιας και η ΚΟΒ Μεσσαπίων του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ