Σάββατο 1 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προσκυνηματικές... μπίζνες!

Νέες μπίζνες για την Εκκλησία, αλλά και διάφορους ιδιώτες επιχειρηματίες, υπόσχεται το νέο θεσμικό πλαίσιο για το θρησκευτικό - προσκυνηματικό Τουρισμό (σ.σ. από το ρήμα προσκυνάω ...τον Μαμμωνά, δηλαδή τα φράγκα), που παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά.

Οπως δήλωσε, μάλιστα, χαρακτηριστικά από το βήμα της εκδήλωσης για την απονομή επαίνων σε μαθητές που πήραν μέρος σε διαγωνισμό για τον απόστολο Παύλο, «η Ελλάδα μας έχει πολυάριθμα μοναστήρια, γραφικά ξωκλήσια, εκκλησίες που αποτελούν ένα σπάνιο θησαυρό τον οποίο μπορούμε ν' αξιοποιήσουμε». Με άλλα λόγια, με πρόσχημα την προβολή της πολιτιστικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς, η πολιτεία ανοίγει ένα νέο δρόμο στην Εκκλησία για να την εμπορευματοποιήσει και να θησαυρίσει.

Φανταστείτε, λοιπόν, τους εκπροσώπους της Εκκλησίας σε ρόλο τουριστικού πράκτορα και δεινού μπίζνεσμαν, που θα διακονεί το εναλλακτικό μοντέλο τουρισμού, απέναντι στο κλασικό «ήλιος, θάλασσα και τ' αγόρι μου»: Αυτό του Lux Hotel, η ...«Παναγιά η Κανάλα»!!!

Θερμά συγχαρητήρια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ