Σάββατο 1 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Περιοδεία της υποψήφιας για τη νομαρχία Σοφίας Ντούρου και του υποψήφιου δημάρχου Γιάννη Τζαβάρα

Η Σοφία Ντούρου (δεξιά στη φωτ.) μιλά με εργαζόμενους στο Θεραπευτήριο
Η Σοφία Ντούρου (δεξιά στη φωτ.) μιλά με εργαζόμενους στο Θεραπευτήριο
ΧΑΛΚΙΔΑ --

Η έλλειψη προσωπικού χρόνια. Η έλλειψη εξοπλισμού και υποδομών το ίδιο. Η χρηματοδότηση του κράτους ελλιπής και συνεχώς μειούμενη. Κτιριακές εγκαταστάσεις χωρίς προδιαγραφές που δεν εξυπηρετούν νοσηλευόμενους και προσωπικό. Αυτή την εικόνα παρουσιάζει και το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Εύβοιας στο Βαθύ Αυλίδας, το οποίο φιλοξενεί για περίθαλψη 79 άτομα με χρόνιες παθήσεις.

Αυτή την εικόνα, όπου 80 εργαζόμενοι προσπαθούν νυχθημερόν να τα «βγάλουν πέρα» με τα χέρια τους και μόνο, αποκόμισε και το κλιμάκιο της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» με την υποψήφια νομάρχη της ΝΑΣ Σοφία Ντούρου και τον Γιάννη Τζαβάρα, υποψήφιο δήμαρχο της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Αυλίδας», που επισκέφθηκε το θεραπευτήριο, συζήτησε με το σωματείο και τη διοίκηση και μίλησαν σε συγκέντρωση των εργαζομένων.

Το κτίριο ακατάλληλο (κατασκευάστηκε το 1973 και προοριζόταν για ξενοδοχείο, ενώ έχει και πρόβλημα στατικότητας) προκαλεί την ταλαιπωρία περιθαλπόμενων και εργαζομένων. Εξαιτίας, ακριβώς, της έλλειψης των υποδομών, πολλές εργαζόμενες (η συντριπτική πλειοψηφία είναι γυναίκες) αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (ιδιαίτερα στα χέρια, αφού είναι αναγκασμένες να σηκώνουν κατάκοιτους νοσηλευόμενους). Παρ' όλα αυτά δεν υπάγονται στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Επιπλέον, για τις 19 νοσηλεύτριες π.χ. αντιστοιχούν τέσσερις ασθενείς.

Το προσωπικό συνεχώς μειώνεται (από το 2001 έχουν αποχωρήσει με σύνταξη 7 εργαζόμενοι) και καμία πρόσληψη δεν έχει γίνει τα τελευταία 10 χρόνια, όπως ενημέρωσε το σωματείο, ενώ, εντός του 2006 θα αποχωρήσουν άλλοι επτά εργαζόμενοι. Η διοικητής του θεραπευτηρίου είπε ότι «θα» γίνουν 4 προσλήψεις άμεσα.

Επιπλέον, ένα κατακτημένο δικαίωμα των εργαζομένων, τη μεταφορά τους από το σπίτι στο χώρο εργασίας και αντίθετα, με λεωφορείο, το υπουργείο θέλει να το διακόψει, στο πλαίσιο της συρρίκνωσης της χρηματοδότησης. Τέλος, 24 μόνιμοι εργαζόμενοι βρίσκονται στον «αέρα» ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά, αφού το υπουργείο Υγείας δεν έχει προχωρήσει ακόμα τη σχετική νομοθετική ρύθμιση.

«Τα προβλήματα που έχετε στο χώρο της Υγείας», τόνισαν στην παρέμβασή τους οι δύο υποψήφιοι «οφείλονται σε εκείνους που υλοποιούν αντιλαϊκές - αντεργατικές πολιτικές και επιτίθενται σε όλους τους εργαζόμενους. Κυβερνήσεις, μεγάλο κεφάλαιο και ΕΕ που μαζί με τους πολιτικούς τους εκφραστές, είτε στο συνδικαλιστικό κίνημα, είτε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προσπαθούν να συρρικνώσουν κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων, να τους υποτάξουν. Είναι ευκαιρία», τόνισε η Σ. Ντούρου, «στις ερχόμενες εκλογές να δείξετε, με την αποφασιστική ψήφο σας στα αγωνιστικά ψηφοδέλτια και την ενίσχυσή τους ότι τέλειωσαν τα ψέματα, δυναμώνοντας το μέτωπο ρήξης και ανατροπής για να έρθουν οι εργαζόμενοι και ο λαός στο προσκήνιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ