Τετάρτη 5 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
Χειραγωγημένο από την κυβέρνηση

Οι Ελληνες μετανάστες πρέπει να αντισταθούν σε μια ακόμη προσπάθεια χειραγώγησης τους, όπως αυτή του νομοσχεδίου για τη λειτουργία του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, τόνισε χτες στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Γκατζής, καταψηφίζοντας το σχετικό νομοθέτημα που ξεκίνησε να συζητείται χτες στην Ολομέλεια του Σώματος. Υπέρ του προτεινόμενου νόμου τάχθηκαν μόνον οι κυβερνητικοί βουλευτές.

Το νομοσχέδιο αποτελεί «συνέχεια της πολιτικής χειραγώγησης των αποδήμων» τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι με τις διατάξεις του «προωθείται η θεσμική χειραγώγηση στις κυβερνητικές επιλογές». Αποτιμώντας την έως τώρα δράση του Συμβουλίου, τόνισε ότι «η ιδέα του ΣΑΕ όπως συζητήθηκε το 1989 εγκαταλείφθηκε πλήρως» και ότι «ΣΑΕ που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Ελλήνων αποδήμων δεν υπήρξε και δεν υπάρχει».

Ο Ν. Γκατζής κάλεσε το μεταναστευτικό κίνημα να αγωνιστεί για να μην περάσει αυτός ο νόμος και ζήτησε «να ισχύσει ο νόμος του 1989 που ψήφισαν όλα τα κόμματα». Τόνισε την αντίθεση του ΚΚΕ στον τρόπο συγκρότησης και λειτουργίας του ΣΑΕ και σημείωσε ότι το ΣΑΕ πρέπει να γίνει «ένα όργανο στήριξης για τα προβλήματα που έρχονται από τη βάση» και όχι «ένα όργανο καπελωμένο από υπουργικές αποφάσεις», προσθέτοντας ότι «η εκκλησία δεν έχει να παίξει κανένα ρόλο στο όργανο αυτό».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Θ. Κασσίμης, υποστήριξε ότι επιχειρείται «αναβάθμιση και αποτελεσματική λειτουργία του οργάνου» το οποίο θα είναι «γνωμοδοτικό και εισηγητικό» με μέλη τα οποία θα έχουν 4ετή θητεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ