Τετάρτη 5 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εκτελεί εντολές...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΛΟ δεν άνοιξε τέτοια συζήτηση ο υποψήφιος της ΝΔ για το Δήμο της Αθήνας, Νικήτας Κακλαμάνης, υποσχόμενος ότι θα ...λύσει τα προβλήματα από τις διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης.

Προφανώς, το «έχει πιάσει» ανάποδα το όλο πράγμα. Τα προβλήματα είναι που προκαλούν τις διαδηλώσεις και όχι οι διαδηλώσεις τα προβλήματα. Και δε νομίζουμε ότι ο Ν. Κακλαμάνης προτίθεται να ...ανατρέψει τις εφαρμοζόμενες πολιτικές.

Οπότε ας εγκαταλείψει πάραυτα αυτού του είδους τις συζητήσεις, που μόνο σε αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και χτύπημα των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων μπορούν να οδηγήσουν.

Εκτός κι αν δεν πρόκειται για προεκλογικούς ελιγμούς, αλλά για σαφείς εντολές περιορισμού των κινητοποιήσεων των εργαζομένων που πρέπει να εκτελέσει.

ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ εκεί στο υπουργείο Υγείας, αντάξια του υπουργού Δ. Αβραμόπουλου. Το Συντονιστικό Οργανο Τομέα Υγείας (ναι, υπήρχε τέτοιο πράγμα!) μετονομάζεται σε Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, χωρίς τίποτε φυσικά να αλλάζει στη χρηματοδότηση και τη στελέχωση των υπηρεσιών του.

Αυτό, λοιπόν, το «Κέντρο Επιχειρήσεων» θα παρεμβαίνει σε περιπτώσεις επιδημιών, μολύνσεων και, γενικώς, περιπτώσεις απειλής της δημόσιας υγείας. Δεν μπορείτε να πείτε ...αρκετά «χολιγουντιανή» η όλη υπόθεση.

Το ότι η δημόσια υγεία είναι το τελευταίο πράγμα που μπορεί να διασφαλιστεί από τους υπολειτουργούντες μηχανισμούς των αρμόδιων υπουργείων, ενώ, επίσης, είναι το τελευταίο πράγμα που λαμβάνεται υπόψη όταν αποφασίζονται μέτρα ελέγχου προϊόντων ή υπηρεσιών στην ΕΕ, αυτό συνεχίζει να μην απασχολεί κανέναν από τους κυβερνώντες.

Αλλα είπαμε. Ζούμε σε περιόδους όπου στο μόνο που στοχεύουν οι κυβερνώντες είναι να κερδίσουν πρόσκαιρες εντυπώσεις και να κάνουν θόρυβο. Ολη η συζήτηση να γίνεται μακριά από την ουσία των πραγμάτων.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ