Τετάρτη 5 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
«Πράσινο φως» στην κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ...«τσιμπολογάει» από την πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ασκεί πίεση για «λύση του Ασφαλιστικού»

Η ταύτιση του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση της ΝΔ, στις στρατηγικές επιλογές όσον αφορά στην απασχόληση, επιβεβαιώθηκε και από τις χθεσινές δηλώσεις στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του, με αντικείμενο το θέμα αυτό. Στον πυρήνα της στάσης του ΠΑΣΟΚ απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές, είναι η άσκηση κριτικής για δευτερεύοντα ζητήματα, κυρίως διαδικαστικά, ενώ, παράλληλα, κλείνουν το μάτι προς την κυβέρνηση να προχωρήσει ακόμα πιο γρήγορα στη «λύση του ασφαλιστικού ζητήματος».

Σχετικές δηλώσεις έκαναν η υπεύθυνη του Τομέα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη, η συντονίστρια του Τομέα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, Εύη Χριστοφιλοπούλου, και ο γραμματέας του Τομέα, Μ. Σκουλάκης.

Η Μ. Δαμανάκη παρουσίασε, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, πέντε προτάσεις, που δείχνουν περίτρανα την ταύτιση των δύο πόλων του δικομματισμού. Ζήτησε να εφαρμοστούν οι νόμοι του ΠΑΣΟΚ «που η κυβέρνηση τους έχει βάλει στο ψυγείο» και κατηγόρησε τον υπουργό Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδη ότι «εκ των υστέρων απέσπασε από αυτή την πρόταση μόνο ένα σημείο, το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και, μάλιστα, το αφυδάτωσε».

Η άλλη πρόταση του ΠΑΣΟΚ, που παρουσίασε η Μ. Δαμανάκη, είναι αυτή που αφορά τον ΟΑΕΔ, όπου, στην ουσία, προτείνεται κατάτμησή του και παράδοσή του στους εργοδότες. «Να υπάρξει, είπε, μια νέα τύχη για τον ΟΑΕΔ», στο πλαίσιο της οποίας «να αποκεντρωθούν πλήρως οι δραστηριότητές του στην Περιφέρεια και στους Δήμους και συγχρόνως να αποδοθούν οι λειτουργίες στους κοινωνικούς εταίρους».

Η υπεύθυνη του Τομέα Απασχόλησης του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε, από τη μια, να απευθύνει προειδοποίηση προς την κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συναινέσει σε καμία περίπτωση στο να θιγούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων», ενώ, από την άλλη, κλείνει το μάτι προς την κυβέρνηση, λέγοντας ότι «για όποιες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα χρειάζεται σοβαρός διάλογος και καλούμε την κυβέρνηση να καταθέσει τις προθέσεις της συγκεκριμένα». Ετσι, κάλεσε τον Σ. Τσιτουρίδη να επιταχύνει τις διαδικασίες για «λύση του ασφαλιστικού συστήματος» και τον προειδοποίησε «εάν δεν το κάνει μέσα σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, να μη φαντάζεται ότι θα βρει συνενόχους σε γενικολογίες, που θίγουν κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων».

Από την πλευρά της, η συντονίστρια του Τομέα Απασχόλησης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, συνοψίζοντας τις προτάσεις του κόμματός της, μίλησε για «δικαίωμα στην οποιαδήποτε και στη μικρότερη ευκαιρία» όλων των ανέργων. Δηλαδή, το δικαίωμα στη δουλιά γίνεται δικαίωμα στην ...«οποιαδήποτε ευκαιρία». Και δεν παρέλειψε να κατηγορήσει την κυβέρνηση, γιατί με την πρότασή της για την απασχόληση «τσιμπολογάει από εδώ και από εκεί, στις δικές μας προτάσεις, στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ