Τετάρτη 12 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
Θέλει αναβάθμιση της Δημοτικής Αστυνομίας

«Δε χρειάζεται άλλος ένας χωροφύλακας», απαντά ο Σπύρος Χαλβατζής

Στο άρμα της αστυνομοκρατίας δένει ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, τους εργαζόμενους - δημότες της πόλης. Μετά από χτεσινή συνάντηση που είχε με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Αττικής, Ασ. Γκόλφη, στα γραφεία της ΓΑΔΑ, ζήτησε με δηλώσεις του την επαναδραστηριοποίηση του θεσμού του «αστυνομικού της γειτονιάς» και τη στενότερη συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ. με τη Δημοτική Αστυνομία. Ολα αυτά, συμπληρώνουν την αξίωση που είχε προβάλει πριν από λίγες μέρες για μέτρα που θα αντιμετωπίζουν τα προβλήματα από τις... διαδηλώσεις! Αμεση ήταν η αντίδραση του Σπύρου Χαλβατζή, υποψήφιου δημάρχου με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα», στις παραπάνω δηλώσεις.

Κατά τον Ν. Κακλαμάνη, η «στενότερη συνεργασία της Δημοτικής Αστυνομίας με την ΕΛ.ΑΣ.» μπορεί να απεγκλωβίσει μέρος των αστυνομικών δυνάμεων στις γειτονιές, δηλαδή, στην ουσία ζητά οι δημοτικοί αστυνόμοι, να αναλάβουν ρόλο χωροφύλακα. Την ίδια στιγμή, φυσικά, διαρρηγνύει τα ιμάτιά του, ότι... «η ελευθερία και η δημοκρατία είναι αυτονόητα και αδιαπραγμάτευτα».

Ο Σπύρος Χαλβατζής

«Η (μα)θητεία του Ν. Κακλαμάνη στα υπουργικά έδρανα δεν πήγε χαμένη», δήλωσε σχετικά ο Σπ. Χαλβατζής και συνέχισε: «Από νέο πόστο προαναγγέλλει ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί την ίδια αντιδραστική πολιτική. Την πολιτική της ΝΔ, στην οποία ανήκει, και του ΠΑΣΟΚ που ως κυβέρνηση θεσμοθέτησε τον "αστυνόμο της γειτονιάς" και τον "τρομονόμο". Οι εργαζόμενοι και η νεολαία, ο λαός της Αθήνας δε χρειάζονται άλλον ένα χωροφύλακα. Η επιδίωξη να μετατραπεί η Δημοτική Αστυνομία σε συμπλήρωμα των κατασταλτικών μηχανισμών, οποιονδήποτε άλλο παρά το λαό της Αθήνας ωφελεί».

Ο Σπ. Χαλβατζής επανέλαβε πως «η "Συμπαράταξη για την Αθήνα" διεκδικεί την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και τη μετατροπή της σε Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Δηλώνει ότι θα σταθεί εμπόδιο στην προσπάθεια ενίσχυσης του αυταρχισμού και της καταστολής». Και κατέληξε: «Το όραμα του Τζουλιάνι, δεν είναι δικό μας όραμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ