Τετάρτη 12 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Σε πρότυπα «Ανώνυμης Εταιρείας»

Με τις οδηγίες της MOODY'S η οικονομική διαχείριση του δήμου

Στα πρότυπα ...«Ανώνυμης Εταιρείας», παρουσιάζονται πλέον τα οικονομικά του Δήμου της Αθήνας, αφού ολοκληρώθηκε η προσαρμογή τους στα λεγόμενα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, ενώ, όπως είπαν και με σχετικές δηλώσεις τους ο δήμαρχος Θ. Μπεχράκης και ο δημοτικός σύμβουλος Θ. Σκυλακάκης, η αποτίμηση των οικονομικών στοιχείων γίνεται με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Ο αρμόδιος επί των Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης θεώρησε ως στοιχείο «εξυγίανσης» ότι «από τα μέσα του 2005 ο διεθνής οργανισμός MOODY'S αξιολόγησε το Δήμο Αθηναίων με πιστοποιητικό Α2, το οποίο θεωρείται ως ανωτέρας κατάταξης με χαμηλό πιστοληπτικό κίνδυνο». Ο οργανισμός, που ξεφύτρωσε σαν χρηματοοικονομικός όμιλος και τώρα είναι σύμβουλος της κυβέρνησης και των δήμων, έγινε γνωστός στη χώρα με τα κατά καιρούς κερδοσκοπικά παιχνίδια που έκανε γύρω από τα επιτόκια, την πορεία του Χρηματιστηρίου κλπ.

Οι εκπρόσωποι του δήμου παρουσίασαν ως πρότυπο του νέου τρόπου άσκησης οικονομικής διαχείρισης τη «μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης» και εμφάνισαν ως παράδειγμα, «το μεγάλο έργο του Παναθηναϊκού»! Δηλαδή, το έργο, με το οποίο μια Ανώνυμη Εταιρεία χωρίς να βάλει ούτε ένα ευρώ παίρνει και εκμεταλλεύεται ένα χώρο 220 στρεμμάτων, σε συνδυασμό με την ενίσχυση αντίστοιχων έργων, που θα συμβάλουν στην ...εξυγίανση των οικονομικών του δήμου. Αποκρύπτουν ότι οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι επιχειρηματίες, που θα εκμεταλλεύονται εγκαταστάσεις που θα έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός μέσω της φορολογίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ