Τετάρτη 12 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βρέθηκε δότης για τον μικρό Λευτέρη

Εκ των υστέρων διευρύνεται η Τράπεζα μοσχευμάτων μυελού των οστών

Ενα παιδί από την Κύπρο είναι συμβατός δότης μυελού των οστών για τον εφτάχρονο Λευτέρη Αγγελόπουλο από την Κίδνη Γρεβενών, που πάσχει από σπάνια ασθένεια και έχει χάσει την όρασή του. Η μεταμόσχευση του μυελού των οστών θα γίνει στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Η περίπτωση του εφτάχρονου Λευτέρη ανέδειξε και πάλι την έλλειψη υποδομών για την κάλυψη παρόμοιων περιστατικών. Ετσι χτες, ο υφυπουργός Υγείας Θανάσης Γιαννόπουλος ανακοίνωσε την εκ υστέρων επέκταση, μέσω του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, της Τράπεζας Μοσχευμάτων, ώστε να έχει τη δυνατότητα συλλογής και ταυτοποίησης 100.000 μοσχευμάτων. Σήμερα, οι δυνατότητες συλλογής μοσχευμάτων είναι 15.000 και η διεύρυνση της Τράπεζας θα ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο, σύμφωνα με τον Θ. Γιαννόπουλο. Πέρσι, έγιναν 30 αλλογενείς μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών με μοσχεύματα που ήρθαν από το εξωτερικό στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία». Επίσης, η χώρα μας έστειλε μοσχεύματα στο εξωτερικό.

Πάντως, η διαδικασία της ταυτοποίησης έγινε και αντικείμενο κερδοσκοπίας, καθώς Αμερικανοί ζήτησαν 170 ευρώ για κάθε περίπτωση, ενώ, τελικά, έγινε με 70 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ