Τετάρτη 12 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΕΚΤΡΟΠΗ ΑΧΕΛΩΟΥ
Οχι στα υμνολόγια υπέρ Σουφλιά

Κοινή δήλωση Χρήστου Τέγου και Γιάννη Πατάκη, με αφορμή ανακοίνωση της ΠΑΣΕ

Τη θέση τους από το κείμενο της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής για την Εκτροπή του Ανω Ρου του Αχελώου (ΠΑΣΕ) με το οποίο υμνεί στην ουσία τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά για τις τροπολογίες που κατέθεσε σχετικά με την πορεία του έργου, διαχωρίζουν με κοινή δήλωσή τους ο Χρήστος Τέγος, δήμαρχος Καρδίτσας και ο Γιάννης Πατάκης, πρώην ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, που είναι μέλη της. Στο κείμενο, που βγήκε εν αγνοία του Χρήστου Τέγου και του Γ. Πατάκη και φέρει αυθαίρετα την υπογραφή τους, χαρακτηρίζεται η ενέργεια του Γ. Σουφλιά, από τα υπόλοιπα μέλη της ΠΑΣΕ - ανάμεσά τους οι νομάρχες της Θεσσαλίας και οι δήμαρχοι Λάρισας, Βόλου και Τρικάλων που πρόσκεινται στη ΝΔ - ως «θαρραλέα» και «πρωτόγνωρη τομή».

Η δήλωση έχει ως εξής: «Διαχωρίζουμε τη θέση μας από το κείμενο της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής για τον Αχελώο, το οποίο βγήκε εν αγνοία μας, όπου στην ουσία υμνεί τον κ. Σουφλιά για τις τροπολογίες που κατέθεσε σχετικά με το έργο του Αχελώου.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αλλά και ΕΕ με τις πολιτικές τους οδήγησαν το έργο του Αχελώου να "στοιχειώσει" όπως το γεφύρι της Αρτας και γι' αυτό δε χρειάζονται ύμνοι υπέρ αυτών των κομμάτων και των στελεχών τους.

Αντίθετα, χρειάζεται επαγρύπνηση και αγώνας γιατί και αυτές οι τροπολογίες μπορεί να μείνουν στα χαρτιά αλλά και ο όγκος του ίδιου του έργου ώστε να έρθουν τα νερά του Αχελώου στη Θεσσαλία είναι πολύ μεγάλος.

Σ' αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθεί η ΠΑΣΕ ώστε να συσπειρώσει το λαό της Θεσσαλίας σε αγωνιστικό προσανατολισμό και όχι να βγάζει ύμνους υπέρ υπουργών και κυβερνήσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ