Σάββατο 15 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΠΙΣΚΕΚ.- Σε συμφωνία κατέληξαν το Κιργιστάν και οι ΗΠΑ για την παραμονή της αμερικανικής βάσης Μάνας που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα Μπισκέκ και η οποία λειτουργεί από το 2001. Προηγουμένως, το Κιργιστάν είχε απειλήσει ότι θα κλείσει τη βάση, αξιώνοντας την αύξηση των μισθών που καταβάλλουν οι ΗΠΑ. Μέχρι χτες δεν είχε γίνει γνωστό το ποσό που θα καταβάλουν οι ΗΠΑ, αλλά, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής πλευράς, προτίθεται να χορηγήσει περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια σε συνολική βοήθεια και αποζημίωση στη διάρκεια του επόμενου χρόνου.

ΑΓΚΥΡΑ.- Το θάνατο βρήκαν πέντε Τούρκοι στρατιώτες και τέσσερις τραυματίστηκαν, στην επαρχία Μπιτλίς, όταν το όχημα που επέβαιναν έπεσε σε νάρκη, η οποία και εξερράγη.

ΚΟΛΟΜΠΟ.- Διίστανται οι απόψεις μεταξύ στρατού και ανταρτών Ταμίλ, στη Σρι Λάνκα, όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών από επίθεση των τελευταίων. Σύμφωνα με τους αντάρτες, οι νεκροί στρατιώτες είναι 22, ενώ ανακοίνωση του στρατού υποστηρίζει ότι οι νεκροί δεν ξεπερνούν τους 10 και υπάρχουν και 4 τραυματίες.

ΣΚΟΠΙΑ.- «Ειρηνευτική δύναμη», δύο ελικοπτέρων τύπου ΜΙ 17/8 και 18μελές πλήρωμα, έστειλε χτες η ΠΓΔΜ στη Βοσνία -Ερζεγοβίνη, στο πλαίσιο των δυνάμεων που μεταβαίνουν από την ΕΕ στην περιοχή και εντάσσονται στο πρόγραμμα ALTEA. Οι δυνάμεις από την ΠΓΔΜ θα τεθούν υπό βελγική διοίκηση στο αεροδρόμιο της Μόσταρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ