Τρίτη 18 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.- Τουλάχιστον 156 είναι οι νεκροί και 126 οι αγνοούμενοι, ενώ δεκάδες χιλιάδες σπίτια έχουν καταστραφεί από τις τριήμερες πλημμύρες και κατολισθήσεις που έχουν πλήξει τέσσερις επαρχίες της νότιας Κίνας.

ΜΑΔΡΙΤΗ.- Ανθρώπινη αλυσίδα σχημάτισαν δεκάδες εργάτες του κρατικού ναυπηγείου «Astilleros de Sevilla», αφού πήδηξαν σε ποτάμι για να εμποδίσουν να αράξουν εμπορικά πλοία στο λιμάνι διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια της κυβέρνησης να το ιδιωτικοποιήσει.

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.- Ολλανδικό δικαστήριο έκρινε χτες ότι δεν μπορεί να απαγορεύσει τη λειτουργία του κόμματος παιδεραστών που ιδρύθηκε τον περασμένο Μάη θεωρώντας ότι «έχει το δικαίωμα να υπάρχει, όπως κάθε άλλο κόμμα», ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη δημοσκόπηση το 82% των Ολλανδών ζητά από την κυβέρνηση της χώρας να κάνει κάτι για να σταματήσει τη λειτουργία του νέου αυτού κόμματος.

ΒΟΜΒΑΗ.- Το ισχυρό στρατιωτικό εκρηκτικό RDX που χρησιμοποιούν οι ισλαμιστές μαχητές στο Κασμίρ ανακοίνωσαν χτες οι αρχές πως χρησιμοποιήθηκε στις πολύνεκρες εκρήξεις στον αστικό σιδηρόδρομο που σημειώθηκαν την περασμένη βδομάδα στη Βομβάη της Ινδίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περίπου 200 άνθρωποι και να τραυματιστούν εκατοντάδες.

ΑΓΚΥΡΑ.- Η Τουρκία ζήτησε από το Ιράκ και τις ΗΠΑ να τσακίσουν τους Κούρδους αντάρτες της Τουρκίας που βρίσκονται στο βόρειο Ιράκ και υπαινίχθηκε ότι αν δεν υπάρξει κάποια πρόοδος η Αγκυρα μπορεί να προχωρήσει σε μια διασυνοριακή επίθεση στο Ιράκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ