Τρίτη 25 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κρίμα στον όρκο του Ιπποκράτη

Δεν είναι η πρώτη φορά που η πλειοψηφία - πολλάκις δικομματική - στο ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας έδειξε πνεύμα που δεν ανταποκρίνεται στην ανθρώπινη ουσία κατά πώς επιτάσσει ο όρκος του Ιπποκράτη. Ομως τούτη τη φορά ήταν εξοργιστική στην πρόταση της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών, να εκδοθεί ψήφισμα που να καταδικάζει τη νέα απάνθρωπη και δολοφονική επίθεση του Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού και λιβανικού λαού. Επίσης με την πρότασή της η Πανεπιστημονική ζητούσε να καταγγελθεί η στάση του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να ζητηθεί απ' την ελληνική κυβέρνηση να απαιτήσει την άμεση αποχώρηση των επιδρομέων απ' το Λίβανο και την Παλαιστίνη.

Οι σύμβουλοι της ΔΗΚΙ - υποστηρίζεται απ' τη ΝΔ - και της ΠΑΣΚ - υποστηρίζεται απ' το ΠΑΣΟΚ - καταψήφισαν την πρόταση και ενέκριναν άλλο ψήφισμα όπου περισσεύει η υποκρισία και η πολιτική των ίσων αποστάσεων με διαπιστώσεις του τύπου για «φαύλο κύκλο βίας» και για αμήχανη στάση των διεθνών οργανισμών.

Οι σύγχρονοι εγκληματίες έχουν όνομα και αλίμονο σε εκείνους που δεν έχουν το θάρρος να τους κατονομάσουν. Θα το καταλάβουν όταν τους δοκιμάσουν και στο δικό τους σβέρκο γιατί κατά πως λέει ο λαός μας «Ο,τι συμβαίνει στη γειτονιά σου, περίμενέ το και στη γωνιά σου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ