Τρίτη 25 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... μεσολαβητικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ να μην πάει η Κοντολίζα Ράις στο Λίβανο, δηλαδή, και μάλιστα αιφνιδιαστικά; Οταν κάποιος δημιουργεί μια κατάσταση στη συνέχεια πρέπει να... επιθεωρήσει τα αποτελέσματά της.

Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια έχουμε και μια κοροϊδία διεθνούς επιπέδου. Το Ισραήλ, εξοπλισμένο σαν αστακός από τους Αμερικανούς κι έχοντας τις πλάτες τους, δολοφονεί αμάχους, εισβάλει σε μια τρίτη χώρα και τώρα οι ΗΠΑ μας προκύπτουν μεσολαβητές - ειρηνιστές που ζητούν... εκεχειρία και, μάλιστα, υπό προϋποθέσεις...

Δυστυχώς ούτε η πρώτη ούτε και η τελευταία φορά είναι που βλέπουμε αυτό το σενάριο να υλοποιείται. Ας μην ξεχνάμε ότι στα Βαλκάνια παίζουν ακόμη τον ρόλο του «επιδιαιτητή» οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις και με Ελληνες στρατιώτες ανάμεσά τους.

Απορία: Αραγε την ιδέα της «εκεχειρίας» την πήραν από την Ντόρα Μπακογιάννη οι Αμερικανοί ή μήπως συνέβη το αντίθετο; Γιατί η υπουργός Εξωτερικών όλο περί εκεχειρίας μιλάει.

ΟΛΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, αλλά η Ομοσπονδία των υπαλλήλων των ασφαλιστικών Ταμείων είπε να μας το ξαναθυμίσει τεκμηριωμένα: Η πλειοψηφία των συνταξιούχων παίρνει σύνταξη κάτω από 500 ευρώ.

Και το ερώτημα βέβαια επανέρχεται από μόνο του: Ας μας πει κάποιος εκπρόσωπος της κυβέρνησης πώς είναι δυνατόν να ζήσει κανείς με αυτά τα χρήματα.

Ομως σε αυτά τα ερωτήματα ούτε ο Σ. Τσιτουρίδης ούτε ο Γ. Γιακουμάτος έχουν καμιά διάθεση να απαντήσουν. Μόνο όταν ανακοινώνουν επιδοτούμενες θέσεις του ΟΑΕΔ ή πλαστά στοιχεία για την ανεργία είναι λαλίστατοι.

Μήπως συνιστούν και σε αυτούς τους συνταξιούχους να περιμένουν την... ανάπτυξη που θα φέρει η εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής όπως μας λένε;

Τους θυμίζουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν δει πολλές κυβερνήσεις να λένε τα ίδια και τα ίδια και είναι πολύ δύσκολο να τους κοροϊδέψει κανείς.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ