Παρασκευή 7 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Αντεργατική η απόφαση πολιτικής επιστράτευσης

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Να σταματήσουν τις υποκρισίες και να επαναπροσλάβουν τους απολυμένους συμβασιούχους στη χωματερή Ανω Λιοσίων, καλεί με ανακοίνωσή του την κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΕΣΔΚΝΑ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να κηρυχτούν σε κατάσταση πολιτικής επιστράτευσης οι εργαζόμενοι στη χωματερή.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος έχει ως εξής: «Η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να κηρυχτούν σε κατάσταση πολιτικής επιστράτευσης οι εργαζόμενοι στη χωματερή Ανω Λιοσίων είναι προκλητική, βαθιά αντεργατική και μας γυρίζει σε άλλες εποχές.

Ο απεργιακός αγώνας των εργατών καθαριότητας είναι δίκαιος, αφού γίνεται για να ανακληθούν οι απολύσεις 55 συναδέλφων τους. Οσα επικαλείται το υπουργείο, δηλαδή η κυβέρνηση, ότι η πολιτική επιστράτευση γίνεται για λόγους υγείας και δημοσίου συμφέροντος, είναι προσχήματα και προφάσεις εν αμαρτίαις. Κι εξάλλου, όπως οι μόνιμοι εργαζόμενοι του ΕΣΔΚΝΑ επισημαίνουν, ο χώρος ταφής και οι σταθμοί μεταφόρτωσης των απορριμμάτων δεν είναι δυνατό να λειτουργήσουν σωστά, δίχως τους 55 εργάτες.

Η πολιτική επιστράτευση κηρύχτηκε τώρα που υπάρχει ο καύσωνας ώστε να χτυπηθούν οι αντιδράσεις των εργατών, να στραφεί η κοινή γνώμη εναντίον τους και να "περάσουν" οι απολύσεις.

Ας αφήσουν, λοιπόν, τις υποκρισίες. Λύση υπάρχει: Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων τώρα! Για τα προβλήματα που δημιουργούνται ευθύνεται η κυβέρνηση και η Διοίκηση του ΕΣΔΚΝΑ και όχι οι εργαζόμενοι. Ο λαός και οι εργάτες της χωματερής πρέπει να στραφούν κατά της κυβέρνησης και της Διοίκησης του ΕΣΔΚΝΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ