Παρασκευή 7 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΣΠΑ - ΟΜΕ ΟΤΕ
Αντιδράσεις για... την τιμή των όπλων

Τις «αντιδράσεις» των συμβιβασμένων πλειοψηφιών των διοικήσεων της ΟΣΠΑ και της ΟΜΕ - ΟΤΕ προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να εκχωρήσει σε ιδιώτες τα πλειοψηφικά πακέτα μετοχών των δύο ΔΕΚΟ στρατηγικής σημασίας.

Για την «τιμή των όπλων» οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ), που έχουν βάλει πλάτη για να εφαρμοστεί η καταστροφική κυβερνητική πολιτική για την «Ολυμπιακή», με ανακοίνωσή τους... καταγγέλλουν ότι η απόφαση της κυβέρνησης υπηρετεί τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας που από καιρό εποφθαλμιούν την ΟΑ και δηλώνουν ότι οι εργαζόμενοι θα υπερασπίσουν τα εθνικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του εθνικού αερομεταφορέα, τη δουλιά τους και τα δικαιώματά τους με κάθε μέσο. Χαρακτηρίζουν «μνημείο πολιτικής αναξιοπιστίας» την απόφαση αυτή και διερωτώνται γιατί η κυβέρνηση επέλεξε τώρα να εκχωρήσει το 51% της ΟΑ.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ - ΟΤΕ), αναφέρουν ότι η απώλεια της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ από το Ελληνικό Δημόσιο είναι ενέργεια «στραγγαλισμού» του Οργανισμού και υπογραμμίζουν ότι θα καθορίσουν τον τρόπο αντίδρασής τους την ερχόμενη βδομάδα, σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ