Πέμπτη 31 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΜΙΣΕΛ ΑΖΑΝΑΒΙΣΙΟΥΣ
Αποστολή στο Κάιρο

Ολες σχεδόν οι κινηματογραφίες του κόσμου θα ήθελαν να είχαν το δικό τους Τζέιμς Μποντ! Πολλές από αυτές δοκίμασαν να δημιουργήσουν κάποιον. Τζέιμς Μποντ, όμως, ένας είναι, ο Σιν Κόνερι! Ολοι οι άλλοι... έπονται!

Ο Γάλος πράκτορας OSS 117, δεν είναι απλώς κινηματογραφική αντιγραφή, μια προσπάθεια, δηλαδή, γαλλικού Τζέιμς Μποντ, του μοιάζει και εμφανισιακά! Δηλαδή, όχι ακριβώς του μοιάζει, προσπαθεί να του μοιάσει! Είναι και αυτός ψηλός, αδύνατος, χαριτωμένος. Ντύνεται καλά, έχει καλούς τρόπους. Την ίδια στιγμή, βέβαια, και αυτός σε πλακώνει στις μπουνιές και σε κάνει σκόνη! Ομως, Σιν Κόνερι, δεν είναι!

«Βρισκόμαστε στην Αίγυπτο του 1955. Βρετανοί, Ρώσοι, Σοβιετικοί διπλωμάτες και επίσημοι είναι μαζεμένοι στο Κάιρο, όπου ξετυλίγεται ένα κατασκοπικό γαϊτανάκι στο οποίο κανείς δεν εμπιστεύεται κανέναν! Ο πράκτορας OSS 117 καλείται από τον Γάλλο πρωθυπουργό για να εκτελέσει μια αποστολή υψίστης σημασίας και το κάνει με τον γοητευτικό και γκαφατζίδικο τρόπο του».

Ο καθένας, βέβαια, γνωρίζει σε βάρος ποιου γίνονται αυτά τα αστειάκια του κάθε δυτικού πράκτορα και φυσικά και του Γάλλου. Ας ελπίσουμε να μην είναι πολύ χοντροκομμένα αυτά τα «αστεία». Η παραγωγή πάντως είναι ακριβή παραγωγή. Το δίχως άλλο ο θεατής, αν δεν τον εκνευρίσουν άλλα, θα ευχαριστηθεί τοπία, ακριβά ξενοδοχεία, περιπέτεια...

Παίζουν: Ζαν Ντουζαρντέν, Μπερενίζ Μπεζό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ