Πέμπτη 31 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
Ξανά με αγωνιστικό συνδυασμό
  • Μετά από περίπου 20 χρόνια, «κατεβαίνει» αγωνιστικός συνδυασμός στο Δήμο Αμπελακίων Σαλαμίνας
  • Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η υποψήφια δήμαρχος της «Αγωνιστικής Κίνησης Πολιτών», Γεωργία Γκαβογιάννη

Κάλεσμα σε όλους τους δημότες του Δήμου Αμπελακίων Σαλαμίνας «να μην δωρίσουν την ψήφο τους σ' εκείνους που με τις πολιτικές τους ευθύνονται για τη διαιώνιση των προβλημάτων του δήμου μας, να την καταθέσουν στο πιο αγωνιστικό κίνημα της πόλης μας, την "Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών" (ΑΚΙΠ), για μια πόλη αντάξια της ιστορίας της και των πολιτών της», απηύθυνε η Γεωργία Γκαβογιάννη, υποψήφια δήμαρχος Αμπελακίων, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προχτές το βράδυ. Αξίζει να σημειώσουμε πως μετά από 20 περίπου χρόνια κατεβαίνει και πάλι αγωνιστικός συνδυασμός στο Δήμο Αμπελακίων.

Αφού αναφέρθηκε διεξοδικά στις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται στην καθημερινή ζωή των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, τη φορομπηξία που υφίστανται και από τους δήμους, επισήμανε την πολιτική που ακολούθησαν στη διοίκηση του δήμου οι άλλοι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι, υιοθετώντας άκριτα τις κυβερνητικές επιλογές για επέκταση του ΟΛΠ στην Κυνοσούρα σε βάρος της ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας της περιοχής. Το γεγονός ότι ποτέ δε στάθηκαν σύμμαχοι με τους εργαζόμενους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που χάνουν μέρα με τη μέρα δεκάδες θέσεις εργασίας και πως ούτε ένα μήνυμα συμπαράστασης δεν έστειλαν στους αγώνες των ναυτεργατών για την άρση της επιστράτευσης.

Ανάλογη, όμως, ήταν και είναι η αδιαφορία τους για τα περιβαλλοντικά εγκλήματα που συντελούνται στην περιοχή, όπως, για παράδειγμα, οι 250.000 τόνοι λυματολάσπης που συσσωρεύονται στην Ψυττάλεια, για την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της αποχέτευσης που ακόμα δεν έχει αποκτήσει η Σαλαμίνα, αλλά παρ' όλα αυτά πληρώνει τέλη αποχέτευσης στην ΕΥΔΑΠ, για την υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας του νησιού και τα χαράτσια που καθημερινά πληρώνουν για να μεταφερθούν στον Πειραιά, αφού ακόμα δεν έχει προχωρήσει η υποθαλάσσια ζεύξη του νησιού.

Τέλος, αφού αναφέρθηκε στην επιχειρηματική δράση και στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών που ήδη έχει ξεκινήσει στους δήμους και θα προχωρήσει ακόμα πιο πέρα το επόμενο διάστημα, τόνισε πως «στην ιδρυτική μας διακήρυξη δεσμευτήκαμε ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο ό,τι κατακτήθηκε μέχρι σήμερα στο δήμο μας και αποτελεί περιουσία των εργαζομένων». Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣ Νίκος Καβαδάς και Νικήτας Πετράκης και ο υποψήφιος δήμαρχος Σαλαμίνας με την παράταξη «Δημοκρατική Δημοτική Κίνηση Σαλαμίνας» Βασίλης Λεμπέσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ