Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επιχείρηση εξαγοράς ψήφων...

Μια βρώμικη επιχείρηση εξαγοράς ψήφων βρίσκεται σε εξέλιξη, σ' όλη τη χώρα, ενόψει των επικείμενων δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Οι υποψήφιοι των συνδυασμών που στηρίζονται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία και κάθε δυνατότητα που τους δίνεται, για την εξαπάτηση των ψηφοφόρων και την «υφαρπαγή» της ψήφου τους. Υπόσχονται τα πάντα, στους πάντες και, κυρίως, απευθύνονται στους άνεργους, τάζοντάς τους δουλιά. Γνωρίζοντας ότι το πρόβλημα της ανεργίας είναι εκτεταμένο - κάθε σπίτι σχεδόν έχει κι έναν, τουλάχιστον, άνεργο - δημιουργεί οδυνηρά προβλήματα στις λαϊκές οικογένειες και, εν πολλοίς, αποδυναμώνει τις πολιτικές αντιστάσεις, θεωρούν πως ο χώρος των ανέργων αποτελεί μια «μεγάλη δεξαμενή» ψήφων, απ' όπου μπορούν να αντλήσουν πολλές, λειτουργώντας σαν «έμποροι» της ελπίδας για δουλιά.

Αυτές τις μέρες, σε πολλούς δήμους και νομαρχίες, ανακοινώνονται ότι θα προκηρυχτούν προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων και, κυρίως, συμβασιούχων και μερικής απασχόλησης, οι οποίες χρησιμοποιούνται από τους υποψήφιους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για τη διαμόρφωση προεκλογικού «κλίματος» αχαλίνωτης υποσχεσιολογίας και απατηλής ρουσφετολογίας. Ταυτόχρονα, οι πολιτικάντηδες του δικομματισμού δίνουν υποσχέσεις στους ανέργους για εξασφάλιση δουλιάς στον ιδιωτικό τομέα, επικαλούμενοι τις γνωριμίες και τις προσβάσεις που έχουν σε βιομηχάνους και άλλους επιχειρηματίες. Μ' αυτόν τον αισχρό και αήθη τρόπο, πιέζουν και εκβιάζουν τους ανέργους και τις οικογένειές τους να «πουλήσουν» την ψήφο τους, ξεπουλώντας μαζί μ' αυτήν και την πολιτική τους συνείδηση και την προσωπική τους αξιοπρέπεια και τους συναδέλφους τους που παλεύουν για καλύτερες μέρες για όλους.

Βεβαίως, αυτές οι προεκλογικές υποσχέσεις είναι χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων, που θα μπουν στο στόχαστρο της υποσχεσιολογίας και της ρουσφετολογίας των υποψηφίων του δικομματισμού, δε θα βρουν, τελικά, δουλιά και θα απογοητευτούν, για μια ακόμα φορά, διαπιστώνοντας πως η ψευτιά και η ανηθικότητα των πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν έχει όρια, αφού η πολιτική τους οξύνει αντί να λύνει το πρόβλημα της ανεργίας και, από την άλλη, το εκμεταλλεύονται «πουλώντας» αμφίβολη «ευεργεσία» στους ανέργους. Αλλά και όσοι σταθούν «τυχεροί» και «πάρουν μια θεσούλα», γρήγορα θα καταλάβουν ότι ήταν πολύ βαρύ το «τίμημα» που πλήρωσαν για να την «αγοράσουν». Οχι μόνον επειδή δε θα τους εξασφαλίσει το εργασιακό μέλλον, ούτε τα στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα, αλλά και γιατί θα είναι «εξαρτημένοι» από τους «ευεργέτες» τους και θα συνεχίζεται η «πολιτική ομηρία» τους.

Οι άνεργοι θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η εργασία είναι κοινωνικό δικαίωμά τους, το διεκδικούν και δεν το ζητιανεύουν από κανένα. Και η ψήφος τους δεν είναι «ανταλλάξιμο είδος», αλλά «όπλο» στην πάλη τους για να 'χουν σίγουρη και μόνιμη δουλιά, με όλα τα δικαιώματα, ώστε να ζουν με αξιοπρέπεια καλύπτοντας όλες τους τις ανάγκες. Κι αντί να την «πουλήσουν» στους «εμπόρους της ελπίδας», πουλώντας και «την ψυχή τους στο διάβολο», μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν εναντίον τους και εναντίον της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που παράγει την ανεργία, την οποία αξιοποιούν οι «άρχοντες» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την εξαγορά ψήφων και η άρχουσα τάξη για τη στήριξη και τη διαιώνιση του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ