Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στο έλεος των μεγαλοκαταπατητών

Οι απανωτές νομιμοποιήσεις των καταπατημένων δημοσίων εκτάσεων και δασών από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού είναι αυτές που δίνουν το «καλό παράδειγμα» στους σημερινούς και αυριανούς επίδοξους μεγαλοκαταπατητές και άλλους καραδοκούντες «επενδυτές». Φέτος το καλοκαίρι η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα σχέδιο νόμου, σύμφωνα με το οποίο πάνω από 3 εκατομμύρια στρέμματα δημόσιων εκτάσεων σε ολόκληρη τη χώρα παραδίδονται κοψοχρονιά στους μεγαλοκαταπατητές. Οι πρόσφατες πυρκαγιές, όπως αυτές στη Χαλκιδική και τη Λακωνία, ανεξάρτητα από τα αίτια που τις προκάλεσαν, δίνουν μια ακόμη χρυσή ευκαιρία σε επίδοξους μεγαλοκαταπατητές που - ελέω της ασκούμενης πολιτικής - έχουν κάθε λόγο να ελπίζουν σε ανάλογες χαριστικές ρυθμίσεις.

Η κυβερνητική πολιτική έρχεται να υπηρετήσει τις ανάγκες του κεφαλαίου, την περαιτέρω ενίσχυση της εμπορευματοποίησης. Σ' αυτό το πλαίσιο με άλλο σχέδιο νόμου μεθοδεύουν την επαναχάραξη των αιγιαλών και παραλιών της χώρας στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης δυνατής επιχειρηματικής αξιοποίησης. Επί της ουσίας, αυτές οι μεθοδεύσεις βρίσκουν σύμφωνους τόσο την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ όσο και τους συμμάχους τους στις λεγόμενες «τοπικές κοινωνίες».

Τα λαϊκά στρώματα μπροστά και στις ερχόμενες τοπικές εκλογές και μπορούν και πρέπει να βγάλουν τα δικά τους πολύτιμα συμπεράσματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ