Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα συνεργατικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ δεν τα βρίσκουν με τίποτε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ. Ομως, όπως διαφάνηκε και από τη συνάντηση Παπανδρέου - Δασκαλόπουλου, όταν συναντώνται με τον ΣΕΒ δε διαπιστώνεται καμία διαφωνία.

Μέσω μια απλής, λοιπόν, μαθηματικής σκέψης, καταλήγουμε στο εξής συμπέρασμα, που αποτελεί και δημοφιλή «ατάκα» της ελληνικής ταινίας «Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο»: Οταν δυο απόψεις συμπίπτουν με μια τρίτη, δεν μπορεί παρά να συμπίπτουν και μεταξύ τους!

Και δε μιλάμε μόνο για την οικονομία. Οπως είπε και ο πρόεδρος του ΣΕΒ, οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες και στην Παιδεία και στο Ασφαλιστικό και στο Σύνταγμα. Ολα τους ενδιαφέρουν, για όλα πιέζουν και όλα θέλουν να τα κανονίσουν όπως ακριβώς τους βολεύει.

Οι βιομήχανοι, βλέπετε, έχουν σαφέστατη θέση, συνολικούς στόχους και ταξικό προσανατολισμό. Πώς συμπεριφέρεται η πλειοψηφία της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ; Ε, ακριβώς το αντίθετο.

ΣΙΓΑ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ ο πρωθυπουργός να πατάξει τη διαφθορά. Καλά έκανε χτες ο Θοδωρής Ρουσόπουλος και διέψευσε φήμες που τον ήθελαν να έχει κάνει τέτοια δήλωση.

Αντιθέτως, όπου και αν τη βρει, την τσακίζει (αν και δυστυχώς γι' αυτόν τελευταία την «πετυχαίνει» συχνά στο εσωτερικό της κυβέρνησής του).

Ομως, και ο Κώστας Καραμανλής έχει πλέον ωριμάσει ως πρωθυπουργός και έχει κατανοήσει σε βάθος την τέχνη τού να κυβερνάς. Το κριτήριο δεν είναι τι κάνεις για να τιμωρήσεις τη διαφθορά όταν την εντοπίσεις. Το θέμα είναι να ξέρεις πώς ...δε θα την εντοπίζεις.

Γι' αυτό άλλωστε και η κυβέρνηση δεν ...ψάχνει (νομοθετικά κατοχυρωμένο αυτό) σε κακόφημα μέρη, όπως οι σχέσεις προμηθευτών του Δημοσίου με επιχειρήσεις Μέσων Ενημέρωσης, τα οικονομικά - φορολογικά των εφοπλιστών & βιομηχάνων, οι εταιρείες «Οφ Σορ» και τα κοινοτικά κονδύλια.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ