Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο... οικονομολόγος Ρουσόπουλος

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Οταν, για παράδειγμα, αυξήθηκε ο τζίρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ή αυξήθηκαν οι επιχειρήσεις εκείνες που έχουν τουριστικό εισόδημα και ποσοστά αυξήσεων - δημοσιεύτηκαν και χθες αλλά και άλλες μέρες στις εφημερίδες, κινούνται στο 10%, 20% - αυτό σημαίνει ότι αντιστοίχως και οι εργαζόμενοι εκεί, οι φορείς, οι ιδιοκτήτες αυτών των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, έχουν κέρδη των ποσοστών που αναφέρονται»!

Αυτή την απίστευτη - ακόμη και για τους πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου - «διαπίστωση» έκανε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θ. Ρουσόπουλος. «Προσπερνώντας» με αξιοθαύμαστη ευκολία, όχι μόνο τον Μαρξ (αυτόν τον «πέθανε» εντελώς), αλλά ακόμη και αστούς οικονομολόγους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε, ουσιαστικά, ότι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις που έχουν κέρδη 10% - 20%... «κερδίζουν» και αυτοί αντίστοιχο ποσοστό επί του μισθού τους!

Αξίζουν συγχαρητήρια στους δημοσιογράφους που επιχείρησαν να εξηγήσουν - εμμέσως, ευγενικά και υπομονετικά - στον «μέγα»... «διανοητή», ότι τέτοιου είδους αντιστοιχία δεν προκύπτει από πουθενά. Ούτε βέβαια μπορεί να προκύψει σε ένα σύστημα, όπως ο καπιταλισμός, που στηρίζεται ακριβώς στην αρπαγή της υπεραξίας που δημιουργούν οι εργαζόμενοι. Αλλωστε τα 77 λεπτά αύξηση που υπέγραψε η ΓΣΕΕ και χαιρέτισαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, το αντίθετο δείχνουν.

Και όχι: Ο κ. Ρουσόπουλος δεν έκανε «πλάκα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ