Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σκόπιμη αποσιώπηση

Γρηγοριάδης Κώστας

Οι εργαζόμενοι κι η νεολαία της πόλης, ο λαός που κατέβηκε μαζικά και μαχητικά στους δρόμους, συσπειρωμένοι στα μπλοκ του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ, για άλλη για φορά δεν υπήρξαν για την πλειοψηφία των ΜΜΕ, ιδιαίτερα των ηλεκτρονικών. Προφανώς αυτό απαιτεί το σύστημα για τη διατήρηση της κυριαρχίας του. Να μη μάθει ο λαός στην υπόλοιπη χώρα τι πραγματικά συνέβη στη Θεσσαλονίκη. Να μη μάθει ότι χιλιάδες εργαζόμενοι μπήκαν σε πορεία σύγκρουσης με την πολιτική εξυπηρέτησης του κεφαλαίου που υπηρετούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Πως διεκδίκησαν ανάπτυξη για το λαό, προσανατολισμένη στις ανάγκες τους, απορρίπτοντας τη λογική του δήθεν ρεαλιστικού που προσπαθούν να επιβάλουν τα συνδικαλιστικά δεκανίκια της πλουτοκρατίας. Σ' αυτά άλλωστε δόθηκε βήμα.

Επρεπε λοιπόν, αυτό που θα μείνει από τα εγκαίνια της φετινής ΔΕΘ να είναι το «κλέφτες κι αστυνόμοι» ανάμεσα στα ΜΑΤ και τους κουκουλοφόρους. Το σκηνικό άλλωστε, είναι απαραίτητο για την κοινωνία «τρόμου» που προβάλλουν. Το γεγονός κατήγγειλαν με ανακοινώσεις τους και η ΝΑΣ και η παράταξη «Θεσσαλονίκη Τώρα».

ΥΓ: Δυστυχώς για το σύστημα, μέρα με τη μέρα πληθαίνουν όσοι επιλέγουν το δρόμο της ανυπότακτης πάλης και της σύγκρουσης. Χτες ήταν περισσότεροι από προχτές. Και να είναι σίγουροι πως αύριο το ανάστημά τους θα σπρώξει στα αζήτητα τους εκμεταλλευτές και τα παπαγαλάκια τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ