Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΥΜΠΑΪ.- Τέσσερις άνθρωποι, μέλη της ίδιας οικογένειας, βρέθηκαν ένοχοι των κατηγοριών περί συνενοχής τους στη συνωμοσία που οδήγησε στην τοποθέτηση βομβών και τη σειρά 12 εκρήξεων στην πόλη το 1993, με 257 νεκρούς και 713 τραυματίες. Συνολικά δικάζονται 123 άνθρωποι.

ΠΕΚΙΝΟ.- Τις 250.000 φθάνουν οι αυτοκτονίες στην Κίνα ετησίως, που σημειώνονται κυρίως μεταξύ νέων 15-34 ετών, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. «Η κυβέρνηση πρέπει να ενισχύσει την εκπαίδευση ώστε να βελτιώσει την ικανότητα των νέων να προσαρμοστούν σε μία μεταβαλλόμενη κοινωνία και να αντιμετωπίσουν την απογοήτευση», σχολίασε ο εμπειρογνώμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας του ΟΗΕ.

ΜΟΣΧΑ.- Σε δώδεκα νεκρούς, περιλαμβανομένου ενός στρατηγού και αρκετών αξιωματικών, ανήλθε χτες ο απολογισμός από τη συντριβή ελικοπτέρου Mi-8 στο ρωσικό Καύκασο, μετέδωσε το Ιντερφάξ.

ΚΟΛΟΜΠΟ.- Η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα ανακοίνωσε ότι θα επαναλάβει τις συνομιλίες, αλλά όχι «χωρίς όρους», με την αυτονομιστική οργάνωση Τίγρεις της μειονότητας των Ταμίλ. Στο μεταξύ χτες τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν από έκρηξη στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

ΝΤΑΚΑ.- Νέες συγκρούσεις μεταξύ οπαδών των 14 κομμάτων της αντιπολίτευσης και της αστυνομίας αναφέρθηκαν χτες με τουλάχιστον 100 τραυματίες.

ΜΑΝΙΛΑ.- Στρατιώτες σκότωσαν χτες τέσσερις μαοϊκούς αντάρτες στην επαρχία Λέιτε, ανακοίνωσε το επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων των Φιλιππίνων.

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.- Τουλάχιστον 1.290 άνθρωποι, ανάμεσά τους 200 γυναίκες και παιδιά, έχουν βρει το θάνατο και άλλοι 4.262 έχουν τραυματιστεί από νάρκες την τελευταία δεκαετία στο Νεπάλ, ανακοίνωσε χτες η ΜΚΟ Ban Landmine Campaign Nepal.

ΣΑΝΑΑ.- Περισσότεροι από 40 άνθρωποι (ανάμεσά τους αρκετοί έφηβοι) ποδοπατήθηκαν χτες μέχρι θανάτου και άλλοι 50 τραυματίστηκαν λίγο μετά την ολοκλήρωση της προεκλογικής ομιλίας του προέδρου της Υεμένης Αλί Αμπντάλα Σάλεχ ενόψει των εκλογών της 20ής Σεπτέμβρη.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.- «Ανησυχία» μετά τη δολοφονία υποψηφίου μουσουλμάνου στις δημοτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής στη νότια σερβική πόλη Νόβι Πάζαρ, εξέφρασε χτες ο προεδρεύων του ΟΑΣΕ και υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Κάρελ ντε Γκουχτ.

ΟΝΙΑΡΑ.- Ο πρωθυπουργός των Νησιών του Σολομώντος απαίτησε χτες την άμεση αποχώρηση του Πάτρικ Κόουλ (Υπατος Επίτροπος της Αυστραλίας στο νησιωτικό κρατίδιο του Ειρηνικού) κατηγορώντας τον για παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας και απόπειρα «καθοδήγησης» της αντιπολίτευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ