Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ
Μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων

«Να παρέξουμε άμεσο, απτό και αποτελεσματικό έργο. Να δώσουμε οριστικές λύσεις στα προβλήματα που ταλαιπωρούν τη ζωή μας στην Αθήνα. Να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πολιτών». Το παραπάνω είναι ένα μικρό απόσπασμα από την ομιλία του Νικήτα Κακλαμάνη, υποψήφιου δημάρχου Αθήνας, κατά τη χθεσινή παρουσίαση των υπολοίπων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του.

* * *

Να μαντέψουμε ότι οι λύσεις που σκέφτεται να δώσει ο υποψήφιος της ΝΔ είναι όμοιες με εκείνες που είχε δώσει και ως υπουργός Υγείας της ΝΔ; Οταν, για παράδειγμα, αποφάσιζε μαζί με την κυβέρνησή του να προχωρήσει στην ενοικίαση 30 κλινών ΜΕΘ από το «Ερρίκος Ντυνάν», τη στιγμή που 150 πλήρως εξοπλισμένες δημόσιες κλίνες ΜΕΘ παρέμεναν κλειστές, επειδή η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να προσλάβει 450 νοσηλευτές;

* * *

`Η, μήπως, σκέφτεται λύσεις σε συνεργασία με επιχειρηματίες, όπως έχει πει ευθύς εξαρχής; Θυμίζουμε ότι είχε απευθύνει κάλεσμα προς «όλους τους οικονομικά ισχυρούς που θέλουν να αφήσουν το αποτύπωμά τους στην ιστορία αυτής της πόλης, να αγοράσουν οικόπεδα, να γκρεμίσουν υποβαθμισμένα κτίρια, να φτιάξουν ανάσες ζωής για τους πολίτες, κήπους που θα πάρουν το όνομά τους»... Οπως και να 'χει, όσα προτείνει και ετοιμάζει σε καμία περίπτωση δε δίνουν λύσεις στα μεγάλα λαϊκά προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Μνημόνιο αντί ...μνήμης

«Μνημόνιο συνεργασίας» με τη UNICEF, υπέγραψε η υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πεδίον του Αρεως. Η εκ νέου υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ για την υπερνομαρχία Φ. Γεννηματά, περιχαρής, περιέγραψε πως χώροι του πάρκου θα μπορούν να αξιοποιούνται από την οργάνωση για προώθηση των σκοπών της.

* * *

Οπως αναμενόταν, «ξέχασε» να περιγράψει πως άλλοι χώροι του πάρκου - ενός από τα ελάχιστα που απέμειναν στο Λεκανοπέδιο - καταπατήθηκαν από τον μεγαλοεπιχειρηματία Κυριακού. Ο οποίος με πρόσχημα τις ανάγκες του γειτονικού αθλητικού σωματείου «Πανελλήνιος», όπου προεδρεύει, φρόντισε να τις «οικειοποιηθεί» και να χτίσει νέες αθλητικές εγκαταστάσεις. Ετσι πουλά περισσότερες αθλητικές «υπηρεσίες» σε παιδιά και γονείς, διψασμένους για άθληση, εξοβελισμένους σήμερα - στη λογική της ευρωενωσιακής «αξιοποίησης» και της «ανταποδοτικότητας» - από κάθε άλλοτε ελεύθερο αθλητικό χώρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ