Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ
«Τα προβλήματα λύνονται με αγώνες»

Ο Στέλιος Μπενετάτος
Ο Στέλιος Μπενετάτος
Σε πολύ θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε χτες η περιοδεία του δημάρχου της Νίκαιας και εκ νέου υποψήφιου με τη «Δημοκρατική Ενότητα» Στέλιου Μπενετάτου, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Επικεφαλής πολυμελούς κλιμακίου της παράταξης, στο οποίο συμμετείχαν και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, ο δήμαρχος, επαναβεβαίωσε τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους εργαζόμενους, σχέσεις που σφυρηλατήθηκαν μέσα από τη συμπαράσταση της αγωνιστικής δημοτικής αρχής στα δίκαια αιτήματα για μια Υγεία δωρεάν, ποιοτική και πλήρη για το λαό.

Το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, μέσα από τις συζητήσεις με το δήμαρχο, υπογράμμισε για μια ακόμη φορά την εγκατάλειψη της δημόσιας Υγείας από το κράτος, λόγω του στρατηγικού στόχου του κεφαλαίου για πλήρη ιδιωτικοποίησή της.

«Χτυπητό», αλλά όχι μοναδικό παράδειγμα, είναι η κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, η οποία, όπως σημείωσαν οι εργαζόμενοι στο κλιμάκιο, λειτουργεί με το μόλις 10% των αναγκών σε κλίνες, διαθέτοντας 6 κρεβάτια, ενώ και αυτά λειτουργούν λόγω των υπεράνθρωπων προσπαθειών του προσωπικού, το οποίο επαρκεί μόλις για τέσσερα κρεβάτια.

Την ίδια στιγμή, άλλα δύο κρεβάτια της μονάδας απενεργοποιήθηκαν, διότι το προσωπικό συνταξιοδοτήθηκε και βέβαια δεν αντικαταστάθηκε. Στην ορθοπεδική κλινική υπάρχει μόλις μία νοσηλεύτρια το βράδυ για 40 και πάνω ασθενείς και οι γιατροί «λιώνουν» στις εφημερίες, λόγω έλλειψης προσωπικού. Την ίδια στιγμή, το «περίφημο» Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων εξυπηρετώντας μόνο ξένους επισκέπτες, σήμερα ρημάζει.

Συνθήκες εργασιακής γαλέρας βιώνει και το προσωπικό της καθαριότητας, το οποίο ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία. Πέρα από τις απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς πείνας, οι εργαζόμενοι βιώνουν και κλίμα τρομοκρατίας από την εργοδοσία, αφού δεν τους επιτρέπεται ούτε να συνδικαλιστούν!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ