Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ψηφοδέλτιο διεκδίκησης και αγώνα που θα φέρει καρπούς

Τους υποψήφιους που συγκροτούν το ψηφοδέλτιο της παράταξης παρουσίασε ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ Γιάννης Ζιώγας

Στο πάνελ της συνέντευξης στο κέντρο ο υποψήφιος νομάρχης Γιάννης Ζιώγας. Αριστερά στη φωτογραφία ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης, υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος και δεξιά ο Γιώργος Χατζηαθανασίου, υποψήφιος της ΝΑΣ και μέλος του ΠΓ του ΔΗΚΚΙ

Motion Team

Στο πάνελ της συνέντευξης στο κέντρο ο υποψήφιος νομάρχης Γιάννης Ζιώγας. Αριστερά στη φωτογραφία ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης, υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος και δεξιά ο Γιώργος Χατζηαθανασίου, υποψήφιος της ΝΑΣ και μέλος του ΠΓ του ΔΗΚΚΙ
«Συμφωνία που προχωρά και φέρνει καρπούς». Με αυτή τη φράση ο υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Γιάννης Ζιώγας χαρακτήρισε το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο συνεργασίας που στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και η Κομμουνιστική Ανανέωση, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των ονομάτων χτες σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε η παράταξη στο εκλογικό κέντρο.

Τα ονόματα των υποψηφίων νομαρχιακών συμβούλων παρουσίασε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου, υποψήφιος νομάρχης, μαζί με τους υποψήφιους νομαρχιακούς συμβούλους Γιώργο Χατζηαθανασίου, μέλος του ΠΓ του ΔΗΚΚΙ, Μιχάλη Σπυριδάκη και Μιχάλη Κωνσταντινίδη.

«Είναι μία συμφωνία που δεν τη βλέπουμε σαν διεργασία κορυφής, αλλά ως έκφραση της συμπόρευσης κοινωνικών δυνάμεων, της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, των μικρομεσαίων της πόλης και της υπαίθρου, της εργαζόμενης διανόησης. Συμπόρευση που κινείται στην κατεύθυνση της ρήξης με την πολιτική που ακολουθείται κεντρικά, αλλά και την έκφρασή της σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης», υπογράμμισε ο Γιάννης Ζιώγας.

«Είναι ενθαρρυντική η ανταπόκριση που συναντά το κάλεσμα της ΝΑΣ κι ακόμα περισσότερο για την επόμενη μέρα των εκλογών, για το δυνάμωμα του μαζικού λαϊκού κινήματος και το βάθεμα των πολιτικών χαρακτηριστικών του» σημείωσε ο Γ. Ζιώγας. «Η ΝΑΣ - είπε - αναδεικνύει τον ταξικό χαρακτήρα των προβλημάτων. Γιατί αυτά είναι βαθιά πολιτικά, είναι απόρροια της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής. Δεν πρόκειται για ιδιαιτερότητες της Θεσσαλονίκης ούτε για θέμα Βορρά - Νότου», τόνισε, αναφέροντας τρανταχτά παραδείγματα μεγάλων προβλημάτων της Θεσσαλονίκης, όπως η ανεργία, οι ελαστικές μορφές εργασίας κι άλλα μεγάλα προβλήματα.

«Η επιλογή της ΝΑΣ βρίσκεται δίπλα στο πλευρό των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και επόμενο είναι να βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση τόσο με τους εκλεκτούς του δικομματισμού όσο και με τους υποψήφιους που κινούνται στα θολά νερά, και λίγο αυτοδιοικητικά και λίγο στην κυρίαρχη πολιτική και λίγο υπέρ της». Η 15η Οκτώβρη, σημείωσε ο υποψήφιος νομάρχης, είναι αφετηρία νέων αγώνων, διεκδικήσεων και συγκρούσεων με την εφαρμοζόμενη πολιτική εφ' όλης της ύλης.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Γ. Ζιώγας σχολίασε την αποπροσανατολιστική σκανδαλοθηρία της επικαιρότητας. «Επιδίωξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι να μην πάρουν οι εργαζόμενοι απόφαση καταδίκης της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής. Αυτό είναι και το ουσιαστικό νόημα του καυγά που παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες στη Νομαρχία». Και πρόσθεσε ότι τα σκάνδαλα είναι συνέπεια του ίδιου του κοινωνικοπολιτικού συστήματος, επισημαίνοντας ότι η ΝΑΣ επανειλημμένα έχει καταγγείλει όλα αυτά τα φαινόμενα, που τρέφονται και στηρίζονται από το δικομματισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ