Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ
Με την «Πανεπιστημονική» για την αντεπίθεση

Εφτασε «η δική μας ώρα, ώρα πάλης και αντεπίθεσης». Με το σύνθημα αυτό στη Διακήρυξής της η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Πολιτικών Μηχανικών» καλεί τους εργαζόμενους πολιτικούς μηχανικούς να την υπερψηφίσουν στις εκλογές για τη νέα Διοίκηση του Συλλόγου (ΣΠΜΕ) που θα γίνουν την Κυριακή 24 Σεπτέμβρη.

Οι εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν σε 56 εκλογικά τμήματα σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων τα έξι είναι στην Αθήνα, στο κτίριο «Γκίνη» του ΕΜΠ (Πατησίων).

Οπως επισημαίνει η «Πανεπιστημονική», οφείλουμε να καταδικάσουμε έμπρακτα τη στάση του ΔΣ του ΣΠΜΕ το προηγούμενο διάστημα, που με τη συνεργασία όλων των άλλων παρατάξεων (ΔΚΜ, ΠΑΣΚ, ΣΥΝεργασία, ΔΑΠ) άσκησε «λειτουργική» θητεία σε αγαστή συνεργασία με υπουργούς, με επισκέψεις, ευχές, υποκλίσεις και λοιπές «δημόσιες σχέσεις». Μια «λειτουργία» που έστρωσε το χαλί στην κυβερνητική πολιτική που προώθησε και προωθεί αντιδραστικές αλλαγές για τους εργαζόμενους στον κλάδο, στην κατεύθυνση της στρατηγικής της Λισαβόνας, όπως:

  • Την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.
  • Το δραστικό περιορισμό των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, με το αντιδραστικό ν.σ. για το ΤΣΜΕΔΕ.
  • Τις αντιδραστικές αλλαγές στην Παιδεία, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Μπολόνια. Για την αποσύνδεση των πτυχίων από τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα.
  • Τη ραγδαία αναδιάρθρωση του τομέα των κατασκευών στην κατεύθυνση συγκέντρωσης του κεφαλαίου, με επιδείνωση του θεσμικού πλαισίου παραγωγής μελετών και έργων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ