Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Υποβαθμίζουν συνειδητά τη δημόσια Υγεία

Περιοδεία στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» έκανε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Συμπαράταξη»

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή περιοδεία αντιπροσωπείας της Συμπαράταξης
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή περιοδεία αντιπροσωπείας της Συμπαράταξης
«Η υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας, είναι συνειδητή επιλογή. Σταδιακά ενισχύεται όλο και περισσότερο ο ιδιωτικός τομέας». Αυτό σημείωσε χτες ο Σπ. Χαλβατζής, κατά τη διάρκεια πολυμελούς αντιπροσωπείας του συνδυασμού στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο «Αλεξάνδρα».

Εκεί, ο υποψήφιος δήμαρχος διαπίστωσε, για μια ακόμη φορά, τη συνειδητή υποβάθμιση, από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, του δημόσιου συστήματος Υγείας. «Οι επιλογές της αστικής τάξης και οι επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης οδηγούν συνειδητά τη δημόσια Υγεία σε απαξίωση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ενδεικτική περίπτωση της υποβάθμισης και του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» είναι ότι, όπως έλεγαν οι εργαζόμενοι στον υποψήφιο δήμαρχο, αν και είναι «το μοναδικό νοσοκομείο σε όλο το ΕΣΥΠ που διαθέτει εργαστήριο προγεννητικής ιατρικής», παρ' όλα αυτά, «είναι υποβαθμισμένο και σε σύγκριση με αντίστοιχα εργαστήρια βρίσκεται 20 χρόνια πίσω»!

Επιπλέον, έχει παγιωθεί ένας αριθμός εργαζομένων που δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας, όπως 4ωρα ή προγράμματα «stage». Ο Σπύρος Χαλβατζής υπενθύμισε στους εργαζόμενους ότι ο σημερινός υπουργός Υγείας, Δημ. Αβραμόπουλος, μπορεί να δήλωσε ότι θα προσλάβει 1.700 εργαζόμενους ως νοσηλευτικό προσωπικό, δεν είπε όμως, ότι «περίπου 2.500 εργαζόμενοι συνταξιοδοτούνται από 31 Δεκέμβρη 2006».

  • Σήμερα, Παρασκευή, 22 Σεπτέμβρη, στις 11 το πρωί, ο Σπ. Χαλβατζής, θα περιοδεύσει στο χώρο των δικαστηρίων στην Ευελπίδων. Μαζί του θα είναι και ο Ηλίας Νικολόπουλος υποψήφιος νομάρχης Αθήνας με τη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία. Αύριο, Σάββατο, 23 Σεπτέμβρη, στις 11.30 το πρωί θα περιοδεύσει στη Βαρβάκειο αγορά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ