Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΕΠ
Καταργούνται οι γραπτοί διαγωνισμοί

Την κατάργηση των γραπτών διαγωνισμών για τις προσλήψεις προσωπικού στο δημόσιο - πλην ορισμένων περιπτώσεων - προωθεί σε βάθος χρόνου το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με όσα είπε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρός του Γ. Βέης. Στη θέση του γραπτού διαγωνισμού, κατά τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, στόχος είναι να εφαρμοστεί ένα τεστ βάσει του οποίου θα εξετάζεται η γενικότερη κουλτούρα και οι ευρύτερες γνώσεις του υποψηφίου, καθώς και οι δεξιότητές του. Το τεστ αυτό, στην αρχική φάση θα γίνεται πιλοτικά παράλληλα με το γραπτό διαγωνισμό και ο βαθμός που θα παίρνει απ' αυτό ο διαγωνιζόμενος θα συμμετέχει με ένα περίπου 25% στην όλη βαθμολογία του.

Ο Γ. Βέης αναφέρθηκε επίσης στους διαγωνισμούς που θα διεξάγει το επόμενο διάστημα το ΑΣΕΠ. Για το διαγωνισμό των εκπαιδευτικών τόνισε ότι στόχος είναι να γίνει πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ γι' αυτόν που αφορά την κάλυψη 1.826 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού σημείωσε ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα είναι μέσα με τέλη Οκτώβρη.

Στη συνέντευξη δόθηκαν στοιχεία για τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου συμβασιούχων του Δημοσίου, σύμφωνα με το ΠΔ 164/2004. Το ΑΣΕΠ ολοκλήρωσε τον Αύγουστο τον έλεγχο για τη μετατροπή των συμβάσεων 72.926 συμβασιούχων από 2.462 φορείς. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι 32.924 (45,93%) συμβασιούχοι πληρούν τους όρους για τη μετατροπή των συμβάσεών τους, 38.761 (54,07%) δεν τους πληρούν και 1.241 συμβασιούχοι κατέθεσαν τη σχετική αίτηση εκπρόθεσμα με αποτέλεσμα να απορριφθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ