Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΓΚΥΡΑ.- Η τουρκική «δικαιοσύνη» βοήθησε χθες την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να σκοράρει μερικούς πόντους στην ασθμαίνουσα προσπάθεια ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, όταν δικαστήριο απέρριψε τις κατηγορίες σε βάρος της εγκύου συγγραφέως Ελίφ Σαφάκ για «προσβολή του τουρκισμού». Το δικαστήριο Μπέγιογλου στην Ιστανμπούλ αποφάνθηκε «δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις για το έγκλημα». Τα όποια πανηγύρια δεν αναιρούν βέβαια ότι μέσα στο φθινόπωρο γίνονται πάνω από 40 δίκες δημοσιογράφων, ότι μεγάλο μέρος της τουρκικής αριστεράς εξακολουθεί να σαπίζει στις φυλακές

ΡΩΜΗ.- Εξηγήσεις για το τεράστιο σκάνδαλο των παράνομων τηλεφωνικών υποκλοπών που συγκλονίζει αυτές τις μέρες την Ιταλία, ζήτησαν από τη λεγόμενη «κεντροαριστερή κυβέρνηση» Ιταλοί βουλευτές. Μεταξύ των 21 προσώπων που συνελήφθησαν προχτές στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής, έντεκα ανήκαν στην αστυνομία ή τη χωροφυλακή.

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.- Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν χτες ο υπουργός Δικαιοσύνης και η υπουργός Οικισμού και Περιβάλλοντος της Ολλανδίας μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης στην οποία αναφέρονται μια σειρά από παραβάσεις σε θέματα πυρασφάλειας σε ένα κέντρο κράτησης, στο αεροδρόμιο του Αμστερνταμ, όπου τον περασμένο Οκτώβρη, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς έχασαν τη ζωή τους 11 λαθρομετανάστες.

ΝΤΑΚΑ.- Τουλάχιστον 30 διαδηλωτές, οπαδοί του συνασπισμού 14 κομμάτων της αντιπολίτευσης, τραυματίστηκαν χθες σε συγκρούσεις με την αστυνομία στην πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, με κεντρικό αίτημα τη μεταρρύθμιση του εκλογικού νόμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ