Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Πιέζει για «εθνική συμφιλίωση» η Ράις

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Συναντήσεις με τον Ιρακινό «πρωθυπουργό», τον «Πρόεδρο» αλλά και ηγέτες σουνιτικών οργανώσεων είχε χτες το απόγευμα η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών που επισκέφθηκε αιφνιδίως τη Βαγδάτη. Η Κοντολίζα Ράις δήλωνε ότι «πρέπει να ενισχυθεί η προσπάθεια εθνικής συμφιλίωσης», συμπληρώνοντας, όμως, ότι ο «χρόνος για τους Ιρακινούς πολιτικούς παράγοντες δεν είναι άπειρος». Διευκρίνισε, επίσης, ότι οι Ιρακινοί «θα πρέπει να λύσουν μόνοι τους περίπλοκα ζητήματα, όπως είναι η διανομή των πετρελαϊκών πόρων ή οι αλλαγές στο Σύνταγμα».

Την ίδια ώρα, νέες επιθέσεις σημειώνονταν στη Βαγδάτη, στη Σαμάουα και στην επαρχία Ντιγιάλα (Μπαακούμπα). Μέχρι το απόγευμα, είχαν σκοτωθεί 14 πολίτες και ένα μωρό και είχαν τραυματιστεί περισσότεροι από 40, καθώς οι επιθέσεις δεν είχαν σαφή αντικατοχικό προσανατολισμό. Αντίθετα, τα ξημερώματα, έξω από τη Βαγδάτη, σκοτώθηκαν σε επίθεση άλλοι 4 Αμερικανοί στρατιώτες.

Τέλος, ο αμερικανικός στρατός διέψευσε ότι σκότωσε, σε επιδρομή, το νέο ηγέτη της «αλ Κάιντα» στο Ιράκ (αλ Μάσρι) τονίζοντας, όμως, ότι «έχει κλείσει ο κλοιός γύρω του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ