Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΓΗΡΙΑ
Ανάβουν οι μάχες στο Δέλτα του Νίγηρα

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.--

Εντείνουν οι αντάρτες του Κινήματος Απελευθέρωσης του Δέλτα του Νίγηρα (MEND) τις επιχειρήσεις τους ενάντια στις δυνάμεις του στρατού που περιφρουρούν τις ξένες πολυεθνικές του πετρελαίου στη Νότια Νιγηρία. Στη διάρκεια μαχών στο Δέλτα του Νίγηρα, μέσα στο τελευταίο 48ωρο, οι δυνάμεις του «MEND» ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τουλάχιστον 17 στρατιώτες. Μάλιστα σε ανακοινώσεις που έστειλαν σε ειδησεογραφικά πρακτορεία προειδοποίησαν πως «σύντομα θα ξεριζώσουν τη νιγηριανή βιομηχανία εξαγωγών πετρελαίου».

Στο μεταξύ, ο Νιγηριανός πρόεδρος Ολοσενγκούν Ομπασάντζο συγκάλεσε χτες έκτακτη σύσκεψη με τους επικεφαλής του στρατού, της αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει τους ένοπλους αντάρτες, πιθανώς με ένα νέο αιματοκύλισμα των κοινοτήτων αυτοχθόνων που κατά καιρούς θεωρούνται από το πολιτικό κατεστημένο της Νιγηρίας «συνυπεύθυνες» για τη δράση των ανταρτών.

Η δράση των ανταρτών στο Δέλτα του Νίγηρα, που έχει καταστραφεί από την ασύδοτη δράση των πολυεθνικών του πετρελαίου, έχει μέσα στον τελευταίο ενάμιση χρόνο προκαλέσει μείωση της εγχώριας παραγωγής μαύρου χρυσού κατά 1/4...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ