Σάββατο 7 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΙΡΑΝΑ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.- Η αμερικανική «πανταχού παρούσα» κατασκευαστική εταιρεία «Bechtel International» και η τουρκική «Enka» θα αναλάβουν τον «εκσυγχρονισμό» της οδικής αρτηρίας (μήκους 57 χλμ.) που συνδέει το λιμάνι του Δυρραχίου με το Κοσσυφοπέδιο, ανακοίνωσε χτες ο Αλβανός πρωθυπουργός...

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.- Δημοσίευμα των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» αναφέρει πως ο Σέρβος ορθόδοξος αρχιεπίσκοπος Αρτέμιος πήρε τις διαβεβαιώσεις Αμερικανών τηλε-ευαγγελιστών (μεταξύ αυτών και ο περιβόητος Πατ Ρόμπερτσον) πως θα συμμετάσχουν στην εκστρατεία για να παραμείνει το Κοσσυφοπέδιο εντός της σερβικής εδαφικής επικράτειας...

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.- Εκατοντάδες σχολεία και επιχειρήσεις έκλεισαν και χτες σε περιοχές της Ινδονησίας και της Μαλαισίας, λόγω του τεράστιου νέφους αιθαλομίχλης που σχηματίζεται από τις εκατοντάδες εστίες πυρκαγιών που αποτεφρώνουν τα δάση της Βόρνεο και της Σουμάτρας.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Πάνω από 17 χιλιάδες κάτοικοι στην Πολιτεία της Βορείου Καρολίνας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών. Η έκρηξη σημειώθηκε στο εσωτερικό του εργοστασίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 18 άτομα.

ΛΑ ΠΑΣ.- Με κυβερνητική παρέμβαση έγινε ανακωχή μεταξύ των ανθρακωρύχων του κρατικού ορυχείου στο Χουανουνί και ανθρακωρύχων μελών του Fermocin, μετά από τις προχθεσινές συγκρούσεις που κόστισαν τη ζωή σε 11 ανθρακωρύχους.

ΚΟΛΟΜΠΟ.- Τουλάχιστον 22 αντάρτες της οργάνωσης Τίγρεις των Ταμίλ υποστήριξαν χθες ότι σκότωσαν αξιωματούχοι των ενόπλων δυνάμεων της Σρι Λάνκα. Οι νέες μάχες θέτουν εν αμφιβόλω τις συμφωνημένες, για το τέλος του μήνα, ειρηνευτικές συνομιλίες.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Η αποκάλυψη του περιοδικού «Defense News» ότι αμερικανικοί κατασκοπευτικοί δορυφόροι «τυφλώθηκαν» από λέιζερ που εξέπεμψαν Κινέζοι επιστήμονες συνεχίζει να απασχολεί το διεθνή Τύπο, μετά το αρχικό δημοσίευμα της «Ντέιλι Τέλεγκραφ» αυτή την βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ