Σάββατο 21 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Διαμαρτύρονται για το δρόμο - καρμανιόλα

Συγκέντρωση στην οδό Ανδριανουπόλεως, όπου τραυματίστηκαν σοβαρά από ΙΧ τρεις μαθητές του 7ου Επαγγελματικού Λυκείου

Το ατύχημα του περασμένου Σαββάτου στην Καλαμαριά με θύματα τρεις μαθητές στάθηκε αφορμή να ξεχειλίσει η οργή μαθητών, καθηγητών, γονέων και κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι για μια ώρα χτες το μεσημέρι απέκλεισαν την οδό Ανδριανουπόλεως, ζητώντας να ληφθούν, επιτέλους, μέτρα προστασίας. Ο δρόμος, που θεωρείται μεγάλης επικινδυνότητας, αποτελεί πέρασμα για εκατοντάδες μαθητές καθημερινά. Οι τρεις μαθητές του 7ου Λυκείου Καλαμαριάς τραυματίστηκαν (ο ένας εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου»), όταν διερχόμενο ΙΧ, που κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα, ξέφυγε από την πορεία του και παρέσυρε τα παιδιά, που αμέριμνα βάδιζαν στο πεζοδρόμιο.

Οπως κατήγγειλαν οι διαδηλωτές, το συγκεκριμένο σημείο, λίγο μετά το 7ο ΕΛ Καλαμαριάς, αποτελεί «καρμανιόλα» - καθώς ήδη έχουν σημειωθεί αρκετοί θάνατοι και τραυματισμοί διερχομένων. Ακόμη, επειδή στην επικίνδυνη λόγω κακής κατασκευής στροφή του γίνονται κόντρες αυτοκινήτων, ζήτησαν, τόσο από τη δημοτική αρχή όσο και από την Τροχαία, να λάβουν σοβαρά μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Νομού Θεσσαλονίκης, Απόστολο Σκούφα, έχουν ήδη ενημερωθεί για το πρόβλημα από το 2004 με έγγραφα όλοι οι αρμόδιοι φορείς, χωρίς ωστόσο να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα.

Τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων, του 23ου Δημοτικού, του 7ου Γυμνασίου και του 7ου Λυκείου Καλαμαριάς, ζήτησαν την ανακατασκευή του οδοστρώματος, την κατασκευή εναέριας διάβασης, τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων έξω από το σχολείο και βελτίωση της σήμανσης, ώστε να προειδοποιεί τους οδηγούς για την επικινδυνότητα του οδικού σημείου. Οπως τόνιζαν, η κινητοποίηση αυτή αποτελεί μόνο την αρχή, καθώς είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να γίνει ο δρόμος αυτός αιτία να κινδυνεύσουν άλλες ανθρώπινες ζωές.

Αξίζει να αναφερθεί ότι χτες, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, συνεργεία του δήμου τοποθετούσαν μπάρες στις άκρες του δρόμου, στο σημείο όπου σημειώθηκε το ατύχημα. Οπως σημείωναν πολλοί περίοικοι, οι μπάρες αν και δεν αντιμετωπίζουν ολοκληρωτικά το πρόβλημα, είναι άγνωστο για πόσο διάστημα θα παραμείνουν. Πριν λίγα χρόνια είχαν τοποθετηθεί και πάλι, αλλά στη συνέχεια απομακρύνθηκαν γιατί θεωρήθηκαν «αντιαισθητικές»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ