Σάββατο 21 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Στη μάχη μέχρι την κάλπη

Ο αγωνιστικός συνδυασμός του κομμουνιστή δημάρχου Χρήστου Τέγου διεκδικεί την ψήφο όλων των δημοτών που ανήκουν στα λαϊκά στρώματα, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις και ποιο συνδυασμό ψήφισαν στον α΄ γύρο των εκλογών

Ο Χρήστος Τέγος
Ο Χρήστος Τέγος
Με τον «αέρα» της μεγάλης πρωτιάς στον α΄ γύρο των εκλογών, ο συνδυασμός του κομμουνιστή δημάρχου Χρήστου Τέγου, δίνει τη σκληρή μάχη του β΄ γύρου, για την ολοκλήρωση της νίκης του στο Δήμο Καρδίτσας. Μια νίκη που θα πανηγυριστεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του δήμου, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και κομματικών προτιμήσεων, καθώς οι Καρδιτσιώτες αναγνωρίζουν το σημαντικό έργο της Δημοτικής Αρχής, εκτιμούν τον αγωνιστικό, διεκδικητικό προσανατολισμό της.

Μια νίκη που θα στείλει το μήνυμα ότι, παρά τις αντίξοες κοινωνικοπολιτικές συνθήκες μέσα στις οποίες γίνονται οι τοπικές εκλογές και κόντρα στα εμπόδια που βάζουν οι δυνάμεις του δικομματισμού στους αγωνιστικούς συνδυασμούς, μπορούν να διαμορφωθούν καλύτερες προϋποθέσεις για την έναρξη της αντεπίθεσης, με στόχο την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης στην Αυτοδιοίκηση και, γενικότερα, υπέρ των αγωνιστικών, ριζοσπαστικών δυνάμεων που αντιμάχονται την αντιλαϊκή πολιτική και υπερασπίζονται τα λαϊκά συμφέροντα.

Μέχρι την τελευταία ώρα

Τα μηνύματα που φτάνουν στον αγωνιστικό συνδυασμό της «Νέας Καρδίτσας» από την πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα είναι πολύ αισιόδοξα για την επιτυχή έκβαση της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης.

Ομως, ουδείς από τους αγωνιστές που συμμετέχουν σ' αυτόν τον αγώνα, πρέπει να εφησυχάσει κι όλοι χρειάζεται ν' αντιληφθούν πως είναι απαραίτητο και αναγκαίο η μάχη να δοθεί, με μεγαλύτερο ζήλο και συνεχώς αυξανόμενη ένταση, μέχρι την τελευταία ώρα που θ' ανοίξουν οι κάλπες. Να συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο και με το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού στο χέρι να απευθυνθούν, ξανά, σε κάθε δημότη, όπου κι αν ανήκει πολιτικά, όποιον κι αν ψήφισε στον α΄ γύρο των εκλογών.

Τους περιμένουν κι εκείνοι που ψήφισαν την πρώτη Κυριακή τους άλλους τρεις συνδυασμούς και τώρα είναι απογοητευμένοι και δυσαρεστημένοι από τις εξελίξεις που ακολούθησαν. Που διαφωνούν με την «κολεγιά» ανάμεσα στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ και στον «αντάρτη» της ΝΔ κι έχουν σκεπτικισμό για τη θέση υπέρ που πήρε, μετεκλογικά, ο συνδυασμός τον οποίο στήριξε ο ΣΥΝ.

Με εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού, να συζητήσουν, πάλι, με όλους τους Καρδιτσιώτες, που ανήκουν στα λαϊκά στρώματα, υπενθυμίζοντάς τους ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή στάθηκε απέναντι στην πολιτική, που μετατρέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε διαχειριστή των αντιλαϊκών μέτρων των κυβερνήσεων, σε «τοπική Εφορία» και σε «Φιλιππινέζα» των επιχειρηματιών.

  • Δεν επέβαλε πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση στους δημότες.
  • Δεν υποτάχτηκε στη λογική της πλήρους ανταποδοτικότητας.
  • Δε δέχτηκε την καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων.
  • Δεν προχώρησε σε ιδιωτικοποιήσεις και ξεπουλήματα δημοτικής περιουσίας.

Ενδιαφέρθηκε για όλα τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα - της ανεργίας, της ακρίβειας, των χαμηλών μισθών και συντάξεων, του ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς, της εμπορευματοποίησης της Υγείας, της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, της υποβάθμισης του περιβάλλοντος, της έλλειψης ελεύθερων χώρων κ.ά. - συμμετείχε και πρωτοστάτησε σε όλους τους αγώνες του λαού, του δήμου και του νομού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ