Σάββατο 21 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΠΑΣΟΚ
Συνεχίζονται οι τριβές ενόψει δεύτερου γύρου

Το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές «πρέπει αμέσως να μπει σε μία μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης», δήλωσε χτες μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Τσοχατζόπουλος, συντηρώντας το κλίμα της εσωστρέφειας των τελευταίων ημερών που κυριαρχεί στο ΠΑΣΟΚ.

Τη Δευτέρα, και με νωπά τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, συνέρχεται το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αρκετά θα είναι τα στελέχη που θα ασκήσουν κριτική και θα μιλήσουν για λάθος χειρισμούς και λάθη στην επιλογή των υποψηφίων.

Διαφορετικές απόψεις αναμένεται να ακουστούν και για την εκτίμηση της «Χαριλάου Τρικούπη» ότι το αποτέλεσμα των εκλογών στον πρώτο γύρο συνιστούσε «ανατροπή του πολιτικού σκηνικού». Βέβαια, πίσω από τις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις είναι σίγουρο ότι θα κυριαρχήσει η άποψη πως το ΠΑΣΟΚ μείωσε την «ψαλίδα» με την κυβέρνηση. Κεντρικός πολιτικός στόχος του ΠΑΣΟΚ σ' αυτές τις εκλογές ήταν ακριβώς να υποκλέψει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, την ίδια στιγμή μάλιστα που αδυνατεί να εμφανίσει προγραμματικές διαφορές με την κυβέρνηση, η οποία ακολουθεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, και αυτό το στόχο θα κληθούν να «υπηρετήσουν» τα στελέχη του όλο το επόμενο διάστημα.

Εξάλλου, αυτή ήταν και η κατεύθυνση που έδινε «non paper», που έστειλε το ΠΑΣΟΚ στους βουλευτές του το βράδυ των εκλογών, το περιεχόμενο του οποίου αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή» και έφερε χτες στη δημοσιότητα τηλεοπτικός σταθμός. Βάσει του «non paper», δίνονταν οδηγίες στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πώς θα «χειριστούν» το αποτέλεσμα, τονίζοντας σε όλους τους τόνους ότι είναι «θετικό» για το ΠΑΣΟΚ. «Δεν μπορεί να υποβαθμιστεί η εξαγωγή πολιτικών συμπερασμάτων από το αποτέλεσμα μιας εκλογικής έστω αυτοδιοικητικής διαδικασίας, στην οποία παίρνει μέρος το σύνολο του εκλογικού σώματος», υπογραμμιζόταν στο «non paper».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ