Σάββατο 21 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ
Να καταψηφιστεί και στο β΄ γύρο η αντιλαϊκή πολιτική

Την ανάγκη έμπρακτα να καταψηφιστεί η αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και στο δεύτερο γύρο, σημειώνουν οι δημοτικές αγωνιστικές κινήσεις που στηρίχτηκαν από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και άλλους ριζοσπάστες αγωνιστές. Με ανακοινώσεις τους καλούν τους εργαζόμενους, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, να καταψηφίσουν τους υποψήφιους του δικομματισμού και του ΣΥΝ, που συναίνεσαν και προώθησαν όλες τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις του θεσμού της Αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένα, σε «λευκό ή άκυρο» στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών καλεί η «Δημοκρατική Ενότητα Ηλιούπολης», με σχετική ανακοίνωσή της. Οπως σημειώνει, «κάνουμε έκκληση στο λαό της Ηλιούπολης, τους αγωνιστές, να υψώσουν μέτωπο αντίστασης στην προσπάθεια χειραγώγησης και ρουσφετιού που τσακίζει την υπερηφάνεια και το δικαίωμα της νέας γενιάς για ζωή και αξιοπρέπεια».

Τονίζει δε ότι «οι δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τους ντόπιους εκπροσώπους τους, Αναγνώστου και Γεωργάκη στο δήμο μας, είναι πρωτομάστορες της αντιλαϊκής πολιτικής και της χειραγώγησης των συνειδήσεων. Καλούμε το λαό και τη νεολαία να τους τιμωρήσουν πιο αποφασιστικά στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Να ρίξουν στην κάλπη του δεύτερου γύρου άκυρο - λευκό».

«Η επιλογή αυτή», σημειώνεται στη συνέχεια της ανακοίνωσης, «δίνει σαφές μήνυμα εναντίωσης στις δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που θέλουν και την Τοπική Αυτοδιοίκηση μηχανισμό αντιλαϊκής επίθεσης». Και επισημαίνει: «Ακυρο - λευκό γιατί δε θέλουμε το δήμο στα χέρια των μεγαλοεργολάβων και των ιδιωτικών συμφερόντων. Γιατί δε θέλουμε το δήμο μηχανισμό χαρατσιών και νέας φορολόγησης. Γιατί δε θέλουμε το δήμο δούρειο ίππο για την προώθηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και του φθηνού μεροκάματου»...

Με ανακοίνωσή της, η «Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση» Κερατσινίου τονίζει ότι για το δεύτερο γύρο «ψηφίζουμε άκυρο ή λευκό». «Εγκαιρα και με σαφήνεια», τονίζεται εξαρχής, «δώσαμε τη μάχη των δημοτικών εκλογών. Μιλήσαμε για τα προβλήματα στους τόπους δουλιάς. Στους τόπους κατοικίας. Στη μάχη αυτή, δώσαμε έντονο πολιτικό χαρακτήρα».

«Εμείς», σημειώνεται, «και στον πρώτο γύρο δώσαμε πολιτικό χαρακτήρα στη μάχη των τοπικών εκλογών, ξεσκεπάζοντας την αντιλαϊκή πολιτική που περνάει και μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με την ψήφο μας στο δεύτερο γύρο επιδιώκουμε να ωριμάσει αυτή η ιδέα, γι' αυτό συνιστούμε να μην ψηφιστεί ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος εκπρόσωπος του δικομματισμού».

Και τονίζεται: «Εμείς θα συνεχίσουμε τη δράση μας. Τους αγώνες μας. Σας καλούμε όλους να συναντηθούμε στους αγώνες, που θα φέρουν πιο κοντά τις λύσεις των προβλημάτων της πόλης μας, της πατρίδας μας, του λαού μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Μαύρο» στην αντιλαϊκή πολιτική τους (2010-11-10 00:00:00.0)
Ακυρο - λευκό η συνεπής επιλογή (2006-10-20 00:00:00.0)
Μαχητικά μέχρι την κάλπη (2006-10-20 00:00:00.0)
«Λευκό ή άκυρο στο δεύτερο γύρο» (2006-10-18 00:00:00.0)
Αντιστάθηκαν στο δικομματισμό (2002-10-22 00:00:00.0)
Υψηλή η αποχή (1998-10-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ