Τρίτη 31 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Πίκρα... Βρούτου

«Κάποιοι εκ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν καταλάβει τίποτα από τις αλλαγές στην κοινωνία και μάλλον δύσκολα θα βρεθούν αφελείς με τις παρούσες συνθήκες να τους καλέσουν να τους σώσουν από τον Καραμανλή» (το σχόλιο του Β. Σκουρή στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Ενόψει μανιασμένου «χειμώνα»

«Το χρονοδιάγραμμα περιλαμβάνει: Ιανουάριος - Μάρτιος: Ψήφιση άρθρου 16 για την Παιδεία, εντατικότερη συζήτηση για το ασφαλιστικό παρουσία της ΓΣΕΕ, ψήφιση νόμου για τη συγκέντρωση ΜΜΕ, ολοκλήρωση ψήφισης νέου Συντάγματος (...) Απρίλιος - Μάιος: Φοιτητικές εκλογές οι οποίες θα λάβουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος για το άρθρο 16. Κατάθεση τελικού κειμένου για το νόμο πλαίσιο στα ΑΕΙ. Ο κ. Καραμανλής δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε αυτό» (ο Μανώλης Κοττάκης στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

«Κάπως πρέπει να αντιδράσουμε»...

«Στους "Ηρωες με καρμπόν" τον ολοκαίνουριο δίσκο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, το στίγμα ήταν σαφές: "Τρέχω από πίσω να προλάβω/ τον οδηγό, τον εργολάβο/ λιώνουν τα πόδια μου στις σκάλες/ σέρνονται φιάλες/ Δεν κατεβαίνω σ' απεργίες, δουλεύω αργίες/ το βράδυ όμως που γυρνάω/ μες στο σπιτάκι μου ξεσκάω" ("η φάλαινα" σε στίχους Ισαάκ Σούση). "Πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Υπάρχουν οι "άλλοι" κι εμείς. Και σιγά - σιγά οι "άλλοι" έχουν καταλάβει όλο τον χώρο, και κάπως πρέπει να αντιδράσουμε" (Λ. Μαχαιρίτσας)» (το ρεπορτάζ αφορά σε κάτι που δείχνει να κινείται στο χώρο της τραγουδοποιίας/ ΤΑ ΝΕΑ).

...κάνοντας το σύνθετο απλό

«Το να κάνεις το απλό σύνθετο, είναι κοινότοπο. Το να κάνεις το σύνθετο απλό, φοβερά απλό - αυτό είναι δημιουργία» (ο συνθέτης Τσαρλς Μίνγκους/ ΤΑ ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ