Κυριακή 6 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΞΙΚΟ
Στις κάλπες σήμερα

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-

Στις κάλπες προσέρχονται, σήμερα, οι Μεξικάνοι για να εκλέξουν κυβερνήτες και δημάρχους, αλλά και την πλειοψηφία των μελών του Κογκρέσου της χώρας. Με μήνυμά του προς το μεξικανικό λαό ο Πρόεδρος Ερνέστο Ζεντίγιο, του οποίου το Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα βρίσκεται στην εξουσία επί 68 χρόνια, χαρακτήρισε τη διεξαγωγή των εκλογών αυτών "μεγάλη δημοκρατική γιορτή" και απηύθυνε έκκληση στα 52 εκατομμύρια των ψηφοφόρων να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Οι εκλογές αυτές εκτιμούνται ως ιδιαίτερα κρίσιμες για το Μεξικό και για τον ίδιο τον Ζεντίγιο, καθώς η σύνθεση του Κογκρέσου θα καθορίσει αν θα υπάρξουν αλλαγές ή όχι και στην Προεδρία της χώρας. Από την πλευρά της, η επίσημη μεξικανική αντιπολίτευση κάλεσε το μεξικανικό λαό να πάρει θέση στις εξελίξεις και να εκδηλώσει με την ψήφο την επιθυμία του για αλλαγή της κατάστασης.

Στις κάλπες δεν πρόκειται να προσέλθουν οι αντάρτες Ζαπατίστας, των οποίων ο ηγέτης, κομαντάντε Μάρκος, κάλεσε τους κατοίκους της επαρχίας των Τσιάπας να μποϊκοτάρουν τις εκλογές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποστολή ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων στην επαρχία, αλλά και για την αδυναμία των πολιτικών κομμάτων να δώσουν ικανοποιητικές πολιτικές απαντήσεις στα προβλήματα των Μεξικάνων Ινδιάνων, που συνεχίζουν να ζουν μέσα στη φτώχεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ